Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [In2life]: Γιατί νιώθω συναισθηματική ανασφάλεια στη σχέση μου;
[In2life]: Γιατί νιώθω συναισθηματική ανασφάλεια στη σχέση μου;

[In2life]: Γιατί νιώθω συναισθηματική ανασφάλεια στη σχέση μου;

Είναι θέμα εμπιστοσύνης; Έχει να κάνει με προσωπικά άλυτα θέματα; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί νιώθετε συναισθηματική ανασφάλεια.

Έρωτας και δέσμευση στη σχέση συνεπάγεται εμπιστοσύνη και άνοιγμα στον άνθρωπό μας. Ωστόσο, ορισμένα άτομα νιώθουν ανασφάλεια στη σχέση τους, γιατί ακριβώς δυσκολεύονται στο κομμάτι της εμπιστοσύνης. Δυσκολεύονται να νιώσουν άνετα, να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο και να ανοιχτούν συναισθηματικά.
Σε όλες τις σχέσεις, για να μπορεί κανείς να εκφραστεί ελεύθερα και να είναι ο εαυτός του, είναι απαραίτητο να νιώθει ασφάλεια. Αν δεν υπάρχει αυτή η συνθήκη, τότε θα «νικήσει» η ανασφάλεια και η αμφιβολία.
Αν ανήκετε σε εκείνη τη μερίδα τον ανθρώπων που αποφεύγουν το δέσιμο για να μην πληγωθούν, τότε ίσως νιώθετε ανασφάλεια γενικά στις σχέσεις σας. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κι άλλα σημάδια, τα οποία ίσως και να μην είναι τόσο προφανή.
1. Έλεγχος και ζήλεια
Προσπαθείς να ελέγχεις είτε τη σχέση (τις κοινές δραστηριότητες με τον σύντροφό σου) είτε τον ίδιο τον σύντροφο σου (το πρόγραμμά του για παράδειγμα). Ίσως νιώθεις την ανάγκη να ελέγχεις τη σχέση για να μην νιώθεις απειλή.
Αυτή η ανάγκη για έλεγχο, και το γεγονός ότι οδηγεί σε ανασφάλεια, θα μπορούσε να σημαίνει ακόμη κι ότι υπάρχουν βαθύτερα ψυχολογικά προβλήματα, όπως αυτό μίας ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!