Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Γιατί χρειάζεται ένα βιβλίο για την κατανόηση του αντισημιτισμού;
[In2life]: Γιατί χρειάζεται ένα βιβλίο για την κατανόηση του αντισημιτισμού;

[In2life]: Γιατί χρειάζεται ένα βιβλίο για την κατανόηση του αντισημιτισμού;

Ο μεταφραστής του βιβλίου «Για την Κατανόηση του Αντισημιτισμού» μιλά στο in2life για όλα αυτά που επιμένεις να αγνοείς.

συνέντευξη στην Ηρώ Κουνάδη
Οι θεωρίες συνωμοσίας που εξηγούν τα πάντα, από την κλιματική αλλαγή και την παγκοσμιοποίηση ως τον κορωνοϊό και το ελληνικό χρέος. Τα ανέκδοτα που «έλα μωρέ, ανώδυνα αστειάκια είναι». Οι στερεοτυπικές εκφράσεις που χρησιμοποιούνται ακόμα για να περιγράψουν μια ορισμένη σχέση ανθρώπων (κατά κανόνα σε θέση ισχύος) με τα χρήματα. Οι βανδαλισμοί νεκροταφείων (νεκροταφείων!) στο όνομα της αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, που μια σβάστικα επάνω σε μαρμάρινη ταφόπλακα περίμενε για να δικαιωθεί. Τα πογκρόμ που συνέβησαν δίπλα σου, στην πόλη σου, στο νησί των γονιών σου, και για τα οποία δεν έμαθες τίποτα ποτέ. «Άντε καλέ, ποιος αντισημιτισμός; Υπερβάλλουν για να το παίζουν θύματα».
Το βιβλίο Για την Κατανόηση του Αντισημιτισμού, της αμερικανικής ομάδας Εβραίες υπέρ της Φυλετικής και Οικονομικής Δικαιοσύνης, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Τοποβόρος , δεν θα σου θυμίσει απλά πως όλα αυτά συμβαίνουν δίπλα σου. Θα σου εξηγήσει και ακριβώς γιατί συμβαίνουν, πότε ξεκίνησαν να συμβαίνουν, πόσο άμεσα σχετίζονται με κάθε άλλη μορφή ρατσισμού (ναι, και με την εξαιρετικά επίκαιρη ισλαμοφοβία· για την ακρίβεια, κυρίως με αυτή) και πόσο καλά συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα πολιτικά και οικονομικά συστήματα που τα έθρεψαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!