Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Φτάνουν τα 180 χλμ./ώρα
[In2life]: Φτάνουν τα 180 χλμ./ώρα

[In2life]: Φτάνουν τα 180 χλμ./ώρα

Από φέτος όλα τα μοντέλα της Volvo θα έχουν ανώτατο όριο ταχύτητας 180 χλμ./ώρα.

Λατρεύουμε την αυτοκίνηση και την ταχύτητα. Πατάμε βαθιά το γκάζι και ακούμε την μηχανή να ουρλιάζει. Τουλάχιστον να τρέχουμε όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες κυκλοφορίας και ποτέ, μα ποτέ να μην ξεπερνάμε τα όρια στις πόλεις γιατί υπάρχουν πεζοί, παιδάκια, μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες που είναι ανυπεράσπιστοι ακόμη και στη πιο μικρής έντασης σύγκρουση.
Η Volvo, εκδήλωσε το πραγματικό της ενδιαφέρον για την ασφάλεια από το μακρινό 1927. Είναι στο DNA της η προστασία των επιβατών και των πεζών. Και για να μην την αδικήσουμε, να τονίσουμε ότι είναι μια από τις ελάχιστες μάρκες που κάνουν δοκιμές πρόσκρουσης με ανδρείκελα τα οποία προσομοιάζουν τις γυναίκες και τα παιδιά. Συνήθως οι περισσότερες δόκιμες στις αυτοκινητοβιομηχανίες γίνονται με τα πρότυπα των ανδρών.
Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, η ταχύτητα είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας στα αποτελέσματα που διαμορφώνονται μετά από μια σύγκρουση. Ακόμη και με 20 χλμ./ώρα αν χτυπήσει ένα αυτοκίνητο έναν πεζό, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του.
Η Volvo, πήρε μια απόφαση που δείχνει την ευαισθησία της για την ασφάλεια που ίσως να δυσαρεστήσει μερίδα οδηγών. Όμως όταν και οι «θερμόαιμοι» οδηγοί βλέπουν το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών τους και δέχονται το ευχαριστώ από τους πεζούς, θα ξεχάσουν το νέο όριο στη ταχύτητα. ΄Τι πιο ωραίο, να φθάσουν ασφαλείς και ήρεμοι στον προορισμό τους και να απολαύσουν με τα παιδιά τους την φύση το δάσος, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία; Τι άλλο να θέλουμε από την προσπάθεια μας να είμαστε ασφαλείς;

Από το 2020 όλα τα μοντέλα της Volvo, θα έχουν ανώτατο όριο ταχύτητας 180 χλμ./ώρα, μια κίνηση που αποσκοπεί στην επισήμανση των κινδύνων της ταχύτητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!