Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Η Ford επιδιώκει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα
[In2life]: Η Ford επιδιώκει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

[In2life]: Η Ford επιδιώκει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

Η φίρμα στοχεύει στο να πετύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα παγκοσμίως μέχρι το 2050.

Η Ford σκοπεύει να πετύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050, θέτοντας την ίδια στιγμή ενδιάμεσους στόχους ώστε να αντιμετωπίσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής σε διάφορες περιοχές – όπως για παράδειγμα στην Ευρώπη.
Είναι ο μοναδικός κατασκευαστής οχημάτων μαζικής παραγωγής στις ΗΠΑ που συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών CO2 στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και συνεργάζεται με την πολιτεία της Καλιφόρνια για τη θέσπιση αυστηρότερων προτύπων σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από αυτοκίνητα.
Στην Ευρώπη, ήδη χρησιμοποιεί αποκλειστικά πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία όλων των εγκαταστάσεών της στη Μ. Βρετανία, στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, καθώς και σε όλες τις μονάδες της στην Κολωνία της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων των εργοστασίων συναρμολόγησης οχημάτων και κατασκευής κινητήρων. Η Ford εκτιμά ότι η Ευρώπη θα είναι ανάμεσα στις πρώτες περιοχές σε παγκόσμιο επίπεδο που θα πετύχουν ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.
Για να πετύχει το στόχο του ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα, θα εστιάσει αρχικά σε τρεις τομείς που ευθύνονται περίπου για το 95% των εκπομπών CO2 – χρήση αυτοκινήτου, εφοδιαστική αλυσίδα και εγκαταστάσεις εταιρείας.
Η δέσμευση για το 2050 επιβεβαιώνει ότι η Ford εντατικοποιεί τις προσπάθειές της για πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και δραστηριότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!