Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές μπαταριών ενεργοποιούνται για τα πράσινα πακέτα
[In2life]: Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές μπαταριών ενεργοποιούνται για τα πράσινα πακέτα

[In2life]: Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές μπαταριών ενεργοποιούνται για τα πράσινα πακέτα

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της ανάγκης για μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, τα «πράσινα» πακέτα είναι εδώ.

Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές μπαταριών προετοιμάζονται για να επωφεληθούν από τα τεράστια «πράσινα» πακέτα που ενεργοποίησαν οι κυβερνήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της ανάγκης για μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, αν και πολλοί αναγνωρίζουν ότι θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν τους ασιατικούς γίγαντες που κυριαρχούν στην αγορά.
Ενώ η Northvolt της Σουηδίας, και πιο πρόσφατα η Verkor της Γαλλίας, ετοιμάζονται για παραγωγή μεγάλης κλίμακας, άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες επικεντρώνονται σε εξειδικευμένες αγορές και νέες τεχνολογίες αντί να αναλαμβάνουν ρόλο στους τομείς όπου κινεζικές και νοτιοκορεατικές εταιρείες που έχουν ήδη μαζική παραγωγή μπαταριών που προορίζονται για ηλεκτρικά οχήματα (ΕV).
Από τον Έλληνα κατασκευαστή μπαταριών Sunlight έως τις νεοσύστατες εταιρείες όπως το InoBat Auto στη Σλοβακία και την Innolith της Ελβετίας, οι εταιρείες λένε ότι η πρόκληση της οικοδόμησης οικονομιών κλίμακας είναι πρώτος στόχος για να ανταγωνιστούν τους πρωταγωνιστές της αγοράς των μπαταριών.
«Έχοντας γίγαντες μπαταριών στην Ευρώπη, είναι ακόμα δυνατό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight, Lampros Bisalas. «Απλά πρέπει να τρέξουμε και να προχωρήσουμε και να καινοτομήσουμε γρηγορότερα από τους άλλους».
Το ελληνικό εργοστάσιο της Sunlight είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μπαταριών μολύβδου στον κόσμο για αυτοματοποιημένα οχήματα, περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και τώρα μετατοπίζεται σε μπαταρίες λιθίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!