Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Εσύ πας συνοικιακό σινεμά ή multiplex;
[In2life]: Εσύ πας συνοικιακό σινεμά ή multiplex;

[In2life]: Εσύ πας συνοικιακό σινεμά ή multiplex;

Πέντε λόγοι να αγαπάς λίγο περισσότερο τα συνοικιακά τα σινεμά… και άλλοι τόσοι για τα multiplex. Και στο τέλος μια ψηφοφορία, για να μας πεις κι εσύ.

της Ηρώς Κουνάδη
Έχετε και στις δικές σας παρέες εκείνο τον παράξενο, που κάθε φορά πριν κλείσετε εισιτήρια για την νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ/ του Ντενί Βιλνέβ σπεύδει να θέσει βέτο ότι «δεν πάει σε multiplex» ή το ανάποδο, «δεν πάει σε συνοικιακά, έχουν χάλια ήχο»; Με βάση την ελάχιστα αξιόπιστη προσωπική μας στατιστική, κάθε παρέα έχει από έναν. Και κάθε ένας έχει τους λόγους του. Όλους αυτούς τους λόγους σου συγκεντρώσαμε εδώ, για να σε βάλουμε κι εσένα να διαλέξεις στρατόπεδο, και να μας πεις στην ψηφοφορία στο τέλος του κειμένου τι από τα δύο προτιμάς.
Στα σινεμαδάκια της γειτονιάς γιατί…
- Είναι οικεία, είναι νοσταλγικά, είναι ίδια κι απαράλλαχτα όπως ήταν στα παιδικά μας χρόνια, τότε που μας πήγαιναν οι γονείς να δούμε Jurassic Park (τους νεότερους) ή Indiana Jones (τους γηραιότερους). Και με τις παιδικές αναμνήσεις δεν τα βάζει κανείς και τίποτα.
- Το σινεμά είναι σινεμά. Αυτόνομο κι αυθύπαρκτο. Το να το βάζεις μέσα σε έναν χώρο που έχει κι άλλα σινεμά, και fast food, και ηλεκτρονικά παιχνίδια και –θου κύριε− μαγαζιά με ρούχα, είναι μια πράξη καπιταλιστικής ιεροσυλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!