Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [In2life]: Διαφορετικές σεξουαλικές ιδιοτροπίες
[In2life]: Διαφορετικές σεξουαλικές ιδιοτροπίες

[In2life]: Διαφορετικές σεξουαλικές ιδιοτροπίες

Για κάποιους εξτρίμ σημαίνει μία καινούρια στάση, για κάποιους άλλους κάτι παντελώς διαφορετικό.

Η σεξουαλικότητα του ανθρώπου έχει πολλές πτυχές, δεν μπαίνει σε καλούπια· άλλωστε ο άνθρωπος είναι τόσο πολυδιάστατο ον. Υπάρχουν πολλές διαφορετικού τύπου σεξουαλικές τάσεις, κι εδώ παραθέτουμε μερικές από τις πιο περίεργες.
Σαδισμός: Ο όρος σαδισμός χρησιμοποιήθηκε αρχικά στη γαλλική ιατρική βιβλιογραφία στις αρχές του 19ου αιώνα συνδυαστικά με τα γραπτά του Μαρκήσιου ντε Σαντ, τα οποία περιείχαν βίαιες σκηνές με στόχο τον ερωτισμό. Με τον όρο σαδισμό εννοούμε την αίσθηση σεξουαλικής ευχαρίστησης η οποία παράγεται με πράξεις κακοποίησης ή τιμωρίας του ερωτικού συντρόφου και συνίσταται από μία πηγαία επιθυμία να πονέσει, να πληγώσει ή ακόμα και να καταστρέψει τον σεξουαλικό σύντροφο, ώστε να επιτευχθεί η σεξουαλική ευχαρίστηση. Άλλοι συγγραφείς δίνουν έμφαση στην έννοια του πόνου ως κύριο στοιχείο του σαδισμού.
Μαζοχισμός: Ο Schrenck-Notzing πρότεινε τον όρο αλγολαγνεία και τον διαχώρισε σε δύο υποκατηγορίες: στον ενεργό (σαδισμό) και στον παθητικό (μαζοχισμό) τύπο. Με τον όρο μαζοχισμός επομένως εννοούμε την αίσθηση σεξουαλικής ευχαρίστησης η οποία παράγεται με την αίσθηση πόνου.
Αυτοερωτισμός: Η αυτοσεξουαλικότητα ή αυτοερωτισμός αναφέρεται σε άτομα που έλκονται σεξουαλικά από τον ίδιο τους τον εαυτό με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να τον ερωτεύονται. Τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως αυτοσέξουαλ διεγείρονται σεξουαλικά από την εμφάνισή τους, κάποιοι νιώθουν τη χαρακτηριστική αίσθηση «πεταλούδες στο στομάχι» τους όταν σκέφτονται τον εαυτό τους, αυτοικανοποιούνται σεξουαλικά στην ιδέα του πιο κοντινού σε εμφάνιση ανθρώπου σε αυτούς ή του ίδιου τους του εαυτού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!