Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Αυξήθηκαν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
[In2life]: Αυξήθηκαν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

[In2life]: Αυξήθηκαν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Οι εκπομπές CO2 το 2018 αυξήθηκαν στα 120,8 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, αριθμός αυξημένος κατά 2 γραμμάρια από το προηγούμενο έτος.

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2018, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η περιβαλλοντική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΕ προέτρεψε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κάνουν περισσότερα για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα των στόλων τους για να επιτύχουν τους αυστηρότερους στόχους εκπομπών που τέθηκαν σε ισχύ φέτος, ακόμη και τώρα που αντιμετωπίζουν την πτώση των πωλήσεων από την καραντίνα λόγω της πανδημίας.
Οι μέσες εκπομπές CO2 ανήλθαν στα 120,8 γραμ./χλμ. για νέα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί στην ΕΕ – συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας – και της Ισλανδίας το 2018, αύξηση περίπου 2 γραμ./χλμ. σε σύγκριση με το 2017.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 27% έναντι των επιπέδων του 2018, για να επιτύχουν αυστηρότερους στόχους ρύπανσης στην ΕΕ και να αποφύγουν πρόστιμα. Το 2020 στοχεύει το όριο των εκπομπών CO2 από τα νέα αυτοκίνητα στα 95 γραμ./χλμ.
Η αύξηση των πωλήσεων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων αύξησε τις εκπομπές CO2 το 2018, ενώ τα SUV αύξησαν το μερίδιό τους στην αγορά, αντιπροσωπεύοντας το 35% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2018 σε σύγκριση με το 29% το 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!