Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: 5 διάσημοι πίνακες και πώς να τους «διαβάσεις»
[In2life]: 5 διάσημοι πίνακες και πώς να τους «διαβάσεις»

[In2life]: 5 διάσημοι πίνακες και πώς να τους «διαβάσεις»

Ο Ρέμπραντ, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Βαν Γκογκ και άλλοι σπουδαίοι δημιουργοί λένε στους πίνακές τους πράγματα που δεν είχες σκεφτεί ποτέ ως τώρα.

της Ηρώς Κουνάδη
Τι θέλει να πει ο Βερμέερ με το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι; Γιατί είναι λάθος ο τίτλος της Νυχτερινής Περίπολου του Ρέμπραντ; Υπάρχει περίπτωση να είναι βλάσφημη η Δημιουργία του Αδάμ και να κορόιδεψε ο Μιχαήλ Άγγελος την Εκκλησία μέσα στο ίδιο της το σπίτι; Απαντήσεις σε απορίες που δεν ήξερες πως είχες –και εξυπνάδες για να εντυπωσιάζεις τους φίλους σου.
Η Δημιουργία του Αδάμ, Μιχαήλ Άγγελος
Το ανέφερε για πρώτη φορά ένας γιατρός στις ΗΠΑ το 1990, και αν ισχύει είναι πολύ αστείο ότι μας πήρε τέσσερις αιώνες να το ανακαλύψουμε. Κοίτα προσεκτικά το δεξί κομμάτι του έργου, εκεί που βρίσκεται ο θεός με απλωμένο το χέρι. Το οβάλ πλαίσιο μέσα από το οποίο βγαίνει μοιάζει εντυπωσιακά πολύ με το σχήμα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Οι φιγούρες πίσω από τον θεό σχηματίζουν μια εντυπωσιακά ακριβή απεικόνιση τόσο της εξωτερικής όσο και της εσωτερικής επιφάνειας του εγκεφαλικού στελέχους, του μετωπιαίου λοβού, της βασικής αρτηρίας, της υπόφυσης και του οπτικού χιάσματος. Καθόλου τυχαία, ο Μιχαήλ Άγγελος ήταν μέγας μελετητής και γνώστης της ανθρώπινης ανατομίας .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!