Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: 140 Δράσεις σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
[In2life]: 140 Δράσεις σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

[In2life]: 140 Δράσεις σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

140 εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε όλη τη χώρα από τις 15 Ιουλίου έως της 15 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Για δεύτερη χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμου θα παρουσιάσει τον θεσμό του «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» καλώντας το κοινό σε μία γιορτή της Τέχνης, από άκρη σε άκρη της χώρας.
Ο θεσμός γνώρισε ιδιαίτερη ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή από το κοινό πέρυσι κι έτσι θα μας κρατήσει συντροφιά και το φετινό καλοκαίρι. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να απολαύσουμε δράσεις Πολιτισμού στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία της χώρας. Ο αριθμός των εκδηλώσεων και των δρώμενων που θα διεξαχθούν μάλιστα φτάνουν τον αριθμό των 140 καλύπτοντας ένα διάστημα δύο μηνών.
Έτσι λοιπόν από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, θα στηθεί έναν πολύχρωμος ιστό σε ναούς, κάστρα, μνημεία, ιερά νησιά, αρχαίες πόλεις, γεφύρια και μουσεία.
Όλοι οι χώροι επιλέχθηκαν από την επιτροπή αξιολόγησης, σε αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3028/2002.
Κάθε ξεχωριστό δρώμενο συνδυάζει διάφορους τομείς τέχνης: Μουσική, Θέατρο, Χορός, Μουσικό Θέατρο, Εικαστικές Τέχνες/performances, Παραστάσεις/δράσεις για παιδιά και εφήβους μπολιάζονται δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία μπορούν να απολαύσουν άνθρωποι κάθε ηλικίας.
Συνολικά 70 παραγωγές, προϋπολογισμού άνω των 2.000.000 ευρώ θα παρουσιαστούν σε περισσότερες από 140 παραστάσεις, συναυλίες και εικαστικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Αναλυτικά, οι παραστάσεις που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα είναι: 27 θεατρικές, 15 μουσικές, 8 χορού, 8 μουσικού θεάτρου, 6 παιδικού θεάτρου, καθώς και 6 εικαστικές δράσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!