Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: 10 βιβλία που ξεχειλίζουν ελληνική Ιστορία
[In2life]: 10 βιβλία που ξεχειλίζουν ελληνική Ιστορία

[In2life]: 10 βιβλία που ξεχειλίζουν ελληνική Ιστορία

Θέλεις να μάθεις για την (παλαιότερη και σύγχρονη) ελληνική Ιστορία αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Έχουμε δέκα βιβλία, λογοτεχνικά και μη.

της Ηρώς Κουνάδη
Είτε πέρασαν χρόνια από την τελευταία σου επαφή με το ελληνικό σύστημα παιδείας, οπότε δεν φοβάσαι πια να πιάσεις στα χέρια σου βιβλίο Ιστορίας, είτε κουβαλάς ακόμα τα παιδικά τραύματα που σε κάνουν να την αποφεύγεις ως κάτι βαρετό, έχουμε δέκα βιβλία γεμάτα ελληνική Ιστορία… είτε σε συσκευασία μυθιστορήματος, με κανονικούς χαρακτήρες δηλαδή, διαλόγους, σχέσεις και ιστορικό background, είτε στην «καθαρή» μορφή της που όχι, δεν είναι καθόλου βαρετή. Μάθε, παιδί μου, ελληνική Ιστορία, διαβάζοντας…
Την Τριλογία του Νίκου Θέμελη (Αναζήτηση, Ανατροπή, Αναλαμπή) από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για τις γεμάτες ζωντάνια ιστορίες των ηρώων της, που εκτυλίσσονται στο τέλος του 19ου και τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, στην τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία –από την Ήπειρο ως τα Μικρασιατικά Παράλια, με κάποια περάσματα από την Οδησσό και την Αθήνα.
Το Αθώοι και Φταίχτες της Μάρως Δούκα (Εκδόσεις Πατάκη ) που μιλά για την Κρήτη μετά την Ελληνική Επανάσταση αλλά πριν την πολυθρύλητη Ένωση, όταν τα Χανιά ήταν ακόμα κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ενώ το νεοσύστατο ελληνικό κράτος λοξοκοίταζε δειλά προς την Δύση.
Το Πλατύ Ποτάμι του Γιάννη Μπεράτη (Εκδόσεις Ερμής ) που εξιστορεί το Έπος του ’40 χωρίς πομπώδεις περιγραφές μαχών, αλλά μέσα από τη ματιά των ανθρώπων που καθόλου δεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους ήρωες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!