Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Βραζιλία – κορωνοϊός: νέα επιθετική μετάλλαξη προκαλεί ανησυχία
[Iatronet]: Βραζιλία – κορωνοϊός: νέα επιθετική μετάλλαξη προκαλεί ανησυχία

[Iatronet]: Βραζιλία – κορωνοϊός: νέα επιθετική μετάλλαξη προκαλεί ανησυχία

Τι έδειξε η μετάλλαξη του ιού P.1 που αυξάνει την μολυσματικότητα.

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου, έγινε λόγος για μια νέα πιο επιθετική μετάλλαξη του κορωνοιού, η οποία έκανε την εμφάνισή της σε πόλη της Βραζιλίας. Από τότε έγινε λόγος για πιο επικίνδυνη τροπή της COVID – 19.

Η απότομη αύξηση κρουσμάτων COVID-19 στη μητρόπολη του Αμαζονίου Manaus θα μπορούσε να οφείλεται σε μια νέα μετάλλαξη του SARS-CoV-2.

Μια ομάδα ερευνητών από την Αγγλία και τη Βραζιλία βρήκε το στέλεχος P.1 σε σχεδόν μισές από τις σπάνιες αναλύσεις γονιδιώματος. Μετά από μια προδημοσίευση στην διαδικτυακή πύλη virological.org, το στέλεχος P.1 αποκλίνει σημαντικά από τους ιούς που είχαν εξαπλωθεί προηγουμένως στη Βραζιλία.

Η πόλη Manaus με τα 2 εκ. κατοίκους βίωνε μέχρι πριν από λίγες ημέρες μια άλλη απότομη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19. Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, υπήρξε ένα πρώτο κύμα που διήρκεσε αρκετούς μήνες. Εκείνη την εποχή, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού είχαν μολυνθεί.

Μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την Ester Sabino από το Τροπικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Science αναφέρει ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, περίπου το 76% του πληθυσμού είχε αντισώματα στον SARS-CoV-2. Με τον τρόπο αυτό, η πόλη άγγιξε την ανοσία της αγέλης η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει μια νέα έκρηξη κρουσμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!