Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Ursula von der Leyen: “Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας”
[Iatronet]: Ursula von der Leyen: “Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας”

[Iatronet]: Ursula von der Leyen: “Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας”

Η ΕΕ θα αποκτήσει περισσότερους πόρους και ευθύνες για την πολιτική Υγείας.

H eπικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, διδάσκεται από την κρίση του κορωνοιού και φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ρόλο της ΕΕ.

“Η πανδημία του κορωνοιού βρήκε την ΕΕ σε μεγάλο βαθμό απροετοίμαστη, και κατά την διάρκειά της προέκυψαν και πολλές εντάσεις μεταξύ των κρατών – μελών της” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ως εκ τούτου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προτείνει μεγαλύτερη συγκέντρωση αρμοδιοτήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο: “Είναι σαφές για μένα ότι έφτασε ο καιρός για να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας,”, δήλωσε η Ursula von der Leyen στην πρώτη της ομιλία για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Κομισιόν πρότεινε, μεταξύ άλλων, την επέκταση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Θα ξεκινήσει επίσης την λειτουργία του και ένας νέος οργανισμός της ΕΕ για τη βιοϊατρική έρευνα και ανάπτυξη. Η Ευρώπη χρειάζεται επίσης, όπως τόνισε, στρατηγική ικανότητα αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων.

Η Ursula von der Leyen κάλεσε, τέλος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαπραγματευτεί περισσότερα κονδύλια για το πρόγραμμα Υγείαςτης ΕΕ “EU4Health”.

“Πρέπει να ενισχύσουμε την ετοιμότητα και τη διαχείριση κρίσεων σε περίπτωση διασυνοριακών απειλών”, δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!