Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Θεσσαλονίκη: Η κατσαρόλα με τα κλειδιά των εστιατόρων
[Iatronet]: Θεσσαλονίκη: Η κατσαρόλα με τα κλειδιά των εστιατόρων

[Iatronet]: Θεσσαλονίκη: Η κατσαρόλα με τα κλειδιά των εστιατόρων

“Δεν ζητάμε να μας ανοίξετε, αλλά να μας στηρίξετε”, λένε οι επιχειρηματίες εστίασης της πόλης, που συμμετέχουν στην πανελλαδική συμβολική διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας.

Του ανταποκριτή μας, Βασίλη Ιγνατιάδη

Μια κατσαρόλα, τοποθετημένη σε ένα τραπεζάκι στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υποδέχεται από το πρωί τα κλειδιά επιχειρήσεων εστίασης της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της πανελλαδικής συμβολικής διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, ψητοπωλείων, καφέ, μπαρ και άλλων επιχειρήσεων της πόλης παραδίδουν τα κλειδιά τους και υπογράφουν την Υπεύθυνη Δήλωση Επαγγελματία Εστίασης στη γραμματεία. Όλα μαζί θα σταλούν στην Ομοσπονδία και μαζί με τα κλειδιά που συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα παραδοθούν τις επόμενες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Παναγιώτης Κουμδής (φωτογραφία κάτω) είναι 37 χρόνια επαγγελματίας του χώρου της εστίασης και διατηρεί καφέ – ουζερί στην περιοχή Χαριλάου. “Διανύουμε τη χειρότερη περίοδο που έχει βιώσει ποτέ ο κλάδος”, λέει στο iatronet και προσθέτει: “έκλεισα το μαγαζί με μηδέν παθητικό και σήμερα έχω συσσωρεύσει χρέη 13.000 ευρώ”.

Ο ίδιος έχει εισπράξει την ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία του έδωσε μια οικονομική “ανάσα”, όπως και η απαλλαγή από το ενοίκιο και τη μισθοδοσία των 8 εργαζόμενων στο μαγαζί του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!