Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Σωτήρης Τσιόδρας: Γιατί δεν προστατεύει από τον κοροναϊό η απαγόρευση των ταξιδιών
[Iatronet]: Σωτήρης Τσιόδρας: Γιατί δεν προστατεύει από τον κοροναϊό η απαγόρευση των ταξιδιών

[Iatronet]: Σωτήρης Τσιόδρας: Γιατί δεν προστατεύει από τον κοροναϊό η απαγόρευση των ταξιδιών

Οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες οι οποίες έχουν κρούσματα και σε χώρες με μεγάλη διάδοση.

Δώρο άδωρο είναι η απαγόρευση των ταξιδιών με σκοπό την προστασία μετάδοσης του κοροναϊού.

“Τα μέτρα που έχουν ληφθεί από διάφορες χώρες είναι πολύ λίγο αποτελεσματικά. Αφορούν ανθρώπους που έρχονται από πληττόμενες περιοχές και μπαίνουν σε καραντίνα”, ανέφερε την Πέμπτη ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας (φωτογραφία κάτω), εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το ίδιο έκαναν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι έχουν επιδημία στη χώρα τους. Το ίδιο έκαναν και άλλα κράτη της Ευρώπης. Η Ιταλία πήρε αυστηρά μέτρα για την Κίνα και εκεί ξεκίνησε η διασπορά:

“Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή τα ταξιδιωτικά μέτρα έχουν πολύ μικρή σημασία όταν αφορούν, παραδείγματος χάρη στις σχολικές εκδρομές. Όταν αφορούν σε ανθρώπους, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι ιδιαίτερα σημαντικά”.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Τσιόδρας τονίζει πως οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες οι οποίες έχουν κρούσματα και σε χώρες με μεγάλη διάδοση στον πληθυσμό, που αυξάνονται.

Θα πρέπει να προστατεύουν περισσότερο την υγεία τους, να είναι λιγότερο εκτεθειμένοι αυτήν την εποχή.

Εκδρομές

Αναφερόμενος στις σχολικές εκδρομές, ο καθηγητής ανέφερε πως πάρθηκαν ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα, τα οποία αφορούσαν εκδρομές, οι οποίες είχαν επιστρέψει από περιοχές πληττόμενες της Ιταλίας:

“Έκλεισαν κάποια σχολεία για κάποιες μέρες, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση στην κοινότητα λόγω αυτών των εκδρομών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!