Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την επάρκεια των ΜΕΘ στην Αττική
[Iatronet]: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την επάρκεια των ΜΕΘ στην Αττική

[Iatronet]: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την επάρκεια των ΜΕΘ στην Αττική

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει συμφωνηθεί η διάθεση 100 κλινών από ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Συνάντηση με αντικείμενο τη διαχείριση της αυξημένης πίεσης που δέχονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Αττικής, συγκάλεσε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας.

Συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) Αναστασία Κοτανίδου, η αντιπρόεδρος της ΕΕΕΘ Μαρία Θεοδωρακοπούλου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕΘ Αντώνιος Μαυρομμάτης και Αθανάσιος Πρεκατές.

Στη συνάντηση έγινε εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης των ΜΕΘ στην Αττική και συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές Covid των νοσοκομείων της Αττικής.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας συμφώνησαν με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και κατέστησαν σαφή τη βούλησή τους να συμβάλλουν στην υλοποίησή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει 100 κλίνες ΜΕΘ από ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!