Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Οι πρώτοι εμβολιασμοί στα 55 νοσοκομεία της δεύτερης φάσης
[Iatronet]: Οι πρώτοι εμβολιασμοί στα 55 νοσοκομεία της δεύτερης φάσης

[Iatronet]: Οι πρώτοι εμβολιασμοί στα 55 νοσοκομεία της δεύτερης φάσης

Τα 55 νοσοκομεία προστέθηκαν στα 42 της πρώτης φάσης και στα 9 νοσοκομεία αναφοράς που είχαν ανοίξει την “αυλαία” της επιχείρησης “Ελευθερία” τις τελευταίες μέρες του περασμένου έτους.

Του ανταποκριτή μας, Βασίλη Ιγνατιάδη

Με την ελπίδα πως κάνουν το πρώτο βήμα σε έναν μακρύ δρόμο που θα οδηγήσει σταδιακά στον έλεγχο της πανδημίας, οι υγειονομικοί άλλων 55 νοσοκομείων της χώρας εντάχτηκαν στο πρόγραμμα εμβολιασμών, που εισήλθε χθες στη δεύτερη φάση του, με καθυστέρηση 4 ημερών. Οι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής σε 9 επιπλέον νοσοκομεία της πρωτεύουσας και σε 46 της περιφέρειας, κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Πολλά από αυτά, βρέθηκαν στο επίκεντρο πρωτοφανούς πίεσης το τελευταίο διάστημα, με το προσωπικό να ξεπερνά τα όρια σωματικής και ψυχικής αντοχής προκειμένου να ανταποκριθεί. Παρά τις αδυναμίες που οδήγησαν στην αναβολή των εμβολιασμών για λίγες μέρες – η έναρξη είχε αρχικά προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα – η “αυλαία” άνοιξε ομαλά και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Εκτός από το προσωπικό των νοσοκομείων, θα λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer/BionTech οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας στα όρια των νομών που καλύπτουν, καθώς και το προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Το εμβόλιο χαρακτηρίστηκε ως “θείο δώρο” από γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον εμβολιασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!