Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Πώς το…χαρτί υγείας μπορεί να κοστίσει ζωές
[Iatronet]: Πώς το…χαρτί υγείας μπορεί να κοστίσει ζωές

[Iatronet]: Πώς το…χαρτί υγείας μπορεί να κοστίσει ζωές

Χρειάστηκαν περισσότερα από 10 λεπτά μέχρι το ασθενοφόρο να διανύσει, ίσως λιγότερα, από 100 μέτρα.

Τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά κατά τη διάρκεια του lockdown. Αυτό έχει γίνει σαφές και είναι γνωστό από την εμπειρία της περασμένης Άνοιξης.

Μεγάλος αριθμός συμπολιτών, ωστόσο, κατέκλυσαν από το πρωί τους δρόμους του Λεκανοπεδίου, προκειμένου να προλάβουν να κάνουν “επείγουσες” αγορές.

Το παράδοξο είναι πως οι περισσότεροι έχουν ως προορισμό τα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να προμηθευτούν ό,τι χρειάζεται το νοικοκυριό τους. Αυτό που συνήθως έχει τεράστια ζήτηση τέτοιες μέρες: το χαρτί υγείας.

Ελάχιστοι από τους οδηγούς, ωστόσο, έχουν συναίσθηση πως η παράλογη αυτή συμπεριφορά μπορεί να προκαλεί μεγάλα εμπόδια σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Όσους, δηλαδή, πρέπει να μετακινηθούν για επαγγελματικούς λόγους και – πάνω από όλα – όσους πρέπει να μετακινηθούν για λόγους υγείας.

Το περιστατικό που περιγράφουμε έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής σε κεντρικό δρόμο του Χαλανδρίου. Η κίνηση δεν είναι κάτι άγνωστο στο σημείο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει από το πρωί.

Από ώρα, ακούγεται μία σειρήνα. Χρειάστηκαν περισσότερα από 10 λεπτά μέχρι το ασθενοφόρο να φανεί στο σημείο που είμαστε, διανύοντας ίσως λιγότερα από 100 μέτρα.

Η διασταύρωση ήταν πραγματικά μποτιλιαρισμένη και, παρά τους επιδέξιους χειρισμούς αρκετών οδηγών, το ασθενοφόρο έμεινε καθηλωμένο στο σημείο επί αρκετή ώρα (φωτογραφίες).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!