Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Πώς ο κορωνοϊός σάρωσε καταστήματα και κατανάλωση
[Iatronet]: Πώς ο κορωνοϊός σάρωσε καταστήματα και κατανάλωση

[Iatronet]: Πώς ο κορωνοϊός σάρωσε καταστήματα και κατανάλωση

Κραχ σε μαζική εστίαση, διασκέδαση, ψυχαγωγία, μετά την αύξηση των κρουσμάτων. Αναγκαστικές άδειες σε μεγάλα αθηναϊκά ξενοδοχεία. Η ανησυχία των εμπόρων για έξαρση του ιού και των μέτρων ενόψει Πάσχα.

Πέννυ Κούτρα
Ευθεία επίπτωση στην πραγματική οικονομία και την κατανάλωση έχει επιφέρει η επιδημία κορωνοϊού, η οποία αν και δεν ποσοτικοποιείται, εντούτοις δημιουργεί νέα αβεβαιότητα για σειρά κλάδων και επιχειρήσεων.

Δεδομένου δε ότι η εξέλιξη της νόσου είναι εν πολλοίς άγνωστη και τα μέτρα πρόληψης αυτής αρχίζουν να εντατικοποιούνται, επιχειρήσεις που σχετίζονται με την κατανάλωση, τη μαζική εστίαση και τον τουρισμό βρίσκονται πλέον σε μια άγνωστη περιοχή, αδυνατώντας να προβλέψουν την πορεία των εργασιών τους.

Ο τουρισμός και η διεξαγωγή μαζικών εκδηλώσεων έχει δεχθεί αδιαμφισβήτητα το πρώτο πλήγμα. Οι ακυρώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας (όπως η Αχαΐα) τις τελευταίες μέρες αγγίζουν το 80%, ενώ ισχυρή πίεση δέχεται η μαζική εστίαση σε όλο το φάσμα της χώρας, με παράγοντες της αγοράς να κάνουν λόγο για πλήρη στασιμότητα.

Στην πρωτεύουσα, δε, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν θέσει σε υποχρεωτική άδεια τους εργαζομένους, λειτουργώντας πλέον με το μίνιμουμ προσωπικό ασφάλειας, εξαιτίας των ακυρώσεων και της κατακόρυφης πτώσης της πληρότητας.

Πλήγμα δέχονται και οι επιχειρήσεις ψυχαγωγίας, με θέατρα και κινηματογραφικές αίθουσες να λειτουργούν μεν, αλλά με απώλειες που αγγίζουν το 50%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!