Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Πώς εξελίσσεται η επιδημία στην Ελλάδα
[Iatronet]: Πώς εξελίσσεται η επιδημία στην Ελλάδα

[Iatronet]: Πώς εξελίσσεται η επιδημία στην Ελλάδα

Από τη Δευτέρα, περιμένουμε να δούμε και την επίδραση του lockdown της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου.

Αυξομειώσεις, ανά περιοχή, αλλά και σταθεροποίηση κρουσμάτων σε μεγάλα αστικά κέντρα, είναι τα χαρακτηριστικά της επιδημίας την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, την τελευταία εβδομάδα εξακολούθησαν να αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια, αλλά με πολύ μικρότερους ρυθμούς και σαφείς ενδείξεις σταθεροποίησης, ενώ η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σε φάση μικρής αύξησης και ίσως σταθεροποίησης.

Οι μονάδες ΜΕΘ επιβαρύνθηκαν σε ποσοστό περίπου 12%, αρκετά μικρότερο από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid έχει σταθεροποιηθεί, στο επίπεδο των 200 περίπου ανά ημέρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης, την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε σταθεροποίηση και πιθανώς μείωση των νέων εισαγωγών, που λογικά θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση στις μονάδες ΜΕΘ μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εντός του επόμενου μήνα αναμένουμε να φανεί σταδιακά και το αποτέλεσμα από την επίδραση του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες.

Στην Αττική, ο αριθμός των διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα έδειξε σαφή σημάδια σταθεροποίησης και πιθανώς μιας μικρής υποχώρησης, που αντανακλά την υποχώρηση της μεταδοτικότητας στην κοινότητα. Αυτό δείχνει ότι τα σχετικά πιο ήπια επιδημιολογικά μέτρα που εφαρμόστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες, έχουν ήδη δείξει αποτελεσματικότητα και έχουν επιβραδύνει την έκταση της επιδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!