Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Πολιτική αντιπαράθεση για τις δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες 49 και 50 ετών
[Iatronet]: Πολιτική αντιπαράθεση για τις δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες 49 και 50 ετών

[Iatronet]: Πολιτική αντιπαράθεση για τις δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες 49 και 50 ετών

Η παροχή προβλέπεται στον ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, καταγγέλλει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ο υπουργός Υγείας.

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό για δωρεάν μαστογραφίες, ανά διετία , σε γυναίκες 49 και 50 ετών.

Μιλώντας στη Βουλή, το τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε παραπειστική την εξαγγελία του πρωθυπουργού. Ήδη, από τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (άρθρ. 5) του ΕΟΠΥΥ του 2018 αυτές είναι δωρεάν για όλες τις γυναίκες άνω των 40 ετών, και 35 ετών αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό.

Ο κ. Ξανθός παρουσίασε, μάλιστα, και το σχετικό ΦΕΚ, το οποίο παρατίθεται πιο κάτω.

Συνέχισε λέγοντας ότι την ώρα που όλη η κοινωνία ανησυχεί για τη διασπορά του κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας με τις δηλώσεις του δημιουργεί ένα τοξικό κλίμα που υπονομεύει την αναγκαία συναίνεση που χρειάζεται η αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.

Για “νέα απόπειρα προπαγάνδας από τον ΣΥΡΙΖΑ”, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: “Αυτή τη φορά, στο ευαίσθητο θέμα των προληπτικών μαστογραφιών, αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το είπε, αλλά πάλι ‘ξέχασε’ να βρει τα λεφτά για να το κάνει”, σημειώνει ο υπουργός, για να τονίσει:

“Πιο συγκεκριμένα, παρότι προβλέπεται στον ΕΚΠΥ, προληπτική μαστογραφία με 0% συμμετοχή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προβλέψει χρηματοδότηση για αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!