Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε…
[Iatronet]: Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε…

[Iatronet]: Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε…

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, είναι πολύ πιθανό οι εμβολιασθέντες να είναι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού, σημειώνουν επιστήμονες.

Το εμβόλιο κατά της CoViD-19 περιορίζει ενδεχομένως, αλλά δεν αποτρέπει τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει ανακοινωθεί πως δεν είναι γνωστή η επίδραση του εμβολιασμού στη μείωση διασποράς του ιού. Με αυτό το δεδομένο, παραμένει ασαφές το κατά πόσο το “πιστοποιητικό εμβολιασμού ” μπορεί να λειτουργήσει ως “διαβατήριο” μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας την “επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη – μέλη”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο “Politico”, αν και η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για τα ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν. Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι το πιστοποιητικό θα προσφέρει, επίσης, ένα κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να προχωρήσουν σε εμβολιασμό.

Μιλώντας στο Iatronet, μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σημείωσαν πως δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή δεδομένα για το κατά πόσον οι εμβολιασθέντες μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!