Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Πύλη που συνδέει εθνικές εφαρμογές για τον κορωνοϊό
[Iatronet]: Πύλη που συνδέει εθνικές εφαρμογές για τον κορωνοϊό

[Iatronet]: Πύλη που συνδέει εθνικές εφαρμογές για τον κορωνοϊό

Η Κομισιόν αρχίζει τη δοκιμή της υπηρεσίας της πύλης διαλειτουργικότητας των εθνικών εφαρμογών ιχνηλάτησης επαφών και αποστολής ειδοποιήσεων για τον κορωνοϊό.

Για να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες που προσφέρουν οι εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών εγγύτητας και αποστολής ειδοποιήσεων μέσω κινητών συσκευών ώστε να σπάσει η αλυσίδα των λοιμώξεων από τον κορονοϊό και να σωθούν ζωές, η Κομισιόν δημιουργεί μια υπηρεσία πύλης διαλειτουργικότητας που συνδέει τις εθνικές εφαρμογές σε ολόκληρη την ΕΕ.

Σήμερα επιτυγχάνεται ένα σημαντικό ορόσημο καθώς μια ομάδα κρατών – μελών αρχίζει τη δοκιμή της υποδομής. Η Επιτροπή ξεκίνησε τις δοκιμές μεταξύ των διακομιστών παρασκηνίου (backend) των επίσημων εφαρμογών από τη Γερμανία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία και την Τσεχική Δημοκρατία, και ενός νεοσυσταθέντος διακομιστή πύλης.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κορωνοϊού, τα περισσότερα κράτη μέλη έχουν δημιουργήσει, ή προγραμματίζουν να δημιουργήσουν, εθνικές εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών και αποστολής ειδοποιήσεων. Η δημιουργία της υπηρεσίας της πύλης διαλειτουργικότητας από την Επιτροπή έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας των κρατών μελών σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές για την παροχή μιας ευρωπαϊκής λύσης που θα καθιστά δυνατή την ασφαλή ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του λογισμικού παρασκηνίου (backend) των εθνικών εφαρμογών ιχνηλάτησης επαφών και αποστολής ειδοποιήσεων στη βάση μιας αποκεντρωμένης αρχιτεκτονικής. Η υπηρεσία αυτή καλύπτει σχεδόν όλες αυτές τις εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί στην ΕΕ.

Με την πύλη —μια ψηφιακή υποδομή που καθιστά δυνατή τη μετάδοση πληροφοριών μεταξύ των διακομιστών παρασκηνίου των εθνικών εφαρμογών— θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των εφαρμογών και σε διασυνοριακό επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!