Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Η πανδημία COVID-19 επιδεινώνει τη νοητική κατάσταση των ατόμων με άνοια στην Ελλάδα
[Iatronet]: Η πανδημία COVID-19 επιδεινώνει τη νοητική κατάσταση των ατόμων με άνοια στην Ελλάδα

[Iatronet]: Η πανδημία COVID-19 επιδεινώνει τη νοητική κατάσταση των ατόμων με άνοια στην Ελλάδα

Μελέτη που έκανε η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών σε 204 οικογένειες ατόμων με άνοια στη χώρα μας, έδειξε ότι η πανδημία επιδείνωσε τη διανοητική κατάσταση και τη συμπεριφορά των ατόμων με τη νόσο.

Πριν λίγους μήνες βρεθήκαμε εν μέσω μιας πανδημίας που εξακολουθεί να απειλεί την ανθρωπότητα. H COVID-19 υποχρέωσε πολλές χώρες και την χώρα μας να πάρουν πολύ αυστηρά μέτρα δημόσιας υγείας. Τα 200.000 άτομα με άνοια που ζουν στην Ελλάδα ήταν και είναι αναγκασμένα να ζουν απομονωμένα στα σπίτια τους τηρώντας αυστηρά μέτρα υγιεινής και προφυλάξεις.

Από την αρχή της πανδημίας, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών κυκλοφόρησε οδηγίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης από τα άτομα με άνοια. ‘’Σκοπός μας ήταν να διατηρήσουν τις νοητικές ικανότητές τους, την καλή ψυχολογική κατάσταση και την καθημερινή λειτουργικότητά τους. Αξιοποιήσαμε εναλλακτικούς τρόπους παροχής υπηρεσιών και επεκτείναμε τις δραστηριότητες του προγράμματος «Φροντίδα στο Σπίτι για άτομα με άνοια».
Η απομόνωση και η μειωμένη επικοινωνία με τους οικείους τους, προκαλεί στα άτομα με άνοια επιπλέον νοητικά προβλήματα και δυσκολίες στην διαχείριση της καθημερινότητας. Σύμφωνα με στοιχεία που μας δίνουν διεθνείς οργανώσεις Alzheimer, όπως η Alzheimer’s Disease International και η Alzheimer Europe, η κυριότερη πρόκληση που αντιμετώπισαν τα κράτη και οι κυβερνήσεις ήταν τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και οι θάνατοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!