Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: ΟΕΝΓΕ: Μετατροπές ΜΕΘ και μετακινήσεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Αττικής
[Iatronet]: ΟΕΝΓΕ: Μετατροπές ΜΕΘ και μετακινήσεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Αττικής

[Iatronet]: ΟΕΝΓΕ: Μετατροπές ΜΕΘ και μετακινήσεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Αττικής

Δίνονται εντολές για αναγκαστικές μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού: 2 επιμελητών ΜΕΘ από το Κρτικό Νίκαιας και 2 επιμελητών ΜΕΘ από το “Τζάνειο” προς το “Αττικόν”.

Με μετατροπές γενικών μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) σε ΜΕΘ CoViD-19 και μετακινήσεις γιατρών, επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να αποσβέσει την ισχυρή πίεση στις δομές Υγείας της Αττικής.

Όπως αναφέρει το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), οι συγκεκριμένες ενέργειες διαψεύδουν στην πράξη το κυβερνητικό προπαγανδιστικό αφήγημα περί δήθεν “θωράκισης” και περί δήθεν “πραγματοποίησης των αναγκαίων προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού”.

Οι γιατροί υπογραμμίζουν πως η κατάσταση είναι ασφυκτική, καθώς η πληρότητα των ΜΕΘ στο Λεκανοπέδιο κυμαίνεται από 85% έως 90%:

Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως “βεβιασμένα και πρόχειρα, μετατρέπουν κλίνες ΜΕΘ non-Covid σε κλίνες ΜΕΘ Covid”. Μόνο στο νοσοκομείο “Αττικόν”, και στο “Θριάσιο”, έχουν μετατραπεί συνολικά 15 θέσεις ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, δίνονται εντολές για αναγκαστικές μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού (2 επιμελητών ΜΕΘ από το Κρτικό Νίκαιας και 2 επιμελητών ΜΕΘ από το “Τζάνειο” προς το “Αττικόν” (παρατίθενται πιο κάτω αποσπάσματα του συγκεκριμένου εγγράφου).

Κίνδυνος

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ διευκρινίζει πως με τις διαδικασίες αυτές συμβαίνουν τα εξής:

  • Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και για τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς Covid-19, αλλά και για τους βαρέως πάσχοντες ασθενείς λοιπής νοσηρότητας.
  • Ανακυκλώνεται πάλι, με αναγκαστικές μετακινήσεις, το ίδιο, ολιγάριθμο, εξαντλημένο και αποδεκατισμένο προσωπικό, για να κουκουλωθούν όπως – όπως κενά, δημιουργώντας όμως έτσι άλλα κενά, διότι απλούστατα οι αναγκαίες προσλήψεις δεν έχουν γίνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!