Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Νοσοκομειακοί γιατροί: Κερκόπορτα για αγωγές κατά γιατρών η δήλωση Κοντοζαμάνη
[Iatronet]: Νοσοκομειακοί γιατροί: Κερκόπορτα για αγωγές κατά γιατρών η δήλωση Κοντοζαμάνη

[Iatronet]: Νοσοκομειακοί γιατροί: Κερκόπορτα για αγωγές κατά γιατρών η δήλωση Κοντοζαμάνη

Ο γιατρός έχει την ευθύνη να κάνει τη διασωλήνωση, αν το κρίνει αναγκαίο. Η αρμοδιότητα εξεύρεσης ΜΕΘ ανήκει στο κράτος, ξεκαθαρίζουν στο iatronet γιατροί νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας. Τι ισχύει με την αστική ευθύνη.

Του ανταποκριτή μας, Βασίλη Ιγνατιάδη

Κερκόπορτα για ενδεχόμενες αγωγές κατά γιατρών από συγγενείς θυμάτων κορωνοϊού ανοίγει η προκλητική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος καταλόγισε στους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων την ευθύνη για το γεγονός ότι άνω του 80% των θανάτων από COVID-19 συνέβησαν εκτός ΜΕΘ. Αυτό επισημαίνουν νοσοκομειακοί γιατροί, για το θέμα που ανέδειξε το iatronet, μέσα από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και την σχετική ερώτηση προς τον κ. Κοντοζαμάνη.

“Γίνεται πλέον κατανοητό αυτό που λέγαμε από την πρώτη στιγμή, ότι ήταν υποκριτικά τα χειροκροτήματα, οι ευχαριστίες και η ηθική συμπαράσταση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με την πρώτη ευκαιρία το δάχτυλο σηκώθηκε και έδειξε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τους οποίους κατά τα άλλα εξήραν για την αυταπάρνησή τους. Αυτούς που δεν έβλεπαν το σπίτι τους, δεν κοιτούσαν ωράρια, αυτούς που νόσησαν οι ίδιοι και πολλοί πέθαναν”, τονίζει στο iatronet η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα (φωτογραφία κάτω) και προσθέτει:

“Ο κ. Κοντοζαμάνης δεν είπε απλά ότι η επιλογή γίνεται από τους γιατρούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!