Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Νίκος Σύψας: Γιατί είναι “καλό νέο” η αναστολή δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca
[Iatronet]: Νίκος Σύψας: Γιατί είναι “καλό νέο” η αναστολή δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca

[Iatronet]: Νίκος Σύψας: Γιατί είναι “καλό νέο” η αναστολή δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca

“Ελπίζουμε ότι το εμβόλιο αυτό θα προχωρήσει”, σημείωσε ο καθηγητής.

Τους λόγους για τους οποίους θεωρεί “καλό νέο” την αναστολή δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Νίκος Σύψας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

“Θα την έλεγα καλή εξέλιξη κατά τη γνώμη μου, με την έννοια ότι φαίνεται ότι λειτουργούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας της κλινικής μελέτης. Γιατί ξέρετε, υπάρχουν κάποιες κυβερνήσεις οι οποίες πιέζουνε να ‘’πηδήσουμε’’ μερικά κομμάτια (της μελέτης) και ιδίως της ασφάλειας. Αυτό δεν γίνεται. Για εμένα είναι καλό νέο, με καθησυχάζει ότι όλα γίνονται όπως πρέπει”, τόνισε ο κ. Σύψας.

Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή το εν λόγω εμβόλιο βρίσκεται στη φάση 3 της μελέτης, δηλαδή χορηγείται σε 30.000 άτομα σε Αμερική, Βραζιλία και Νότιο Αφρική. Κάποιος από τους εθελοντές που συμμετέχουν στη μελέτη εμφάνισε νόσημα, δεν έχει γίνει γνωστό τι είδους και το ερώτημα είναι “εάν το νόσημα είναι τυχαίο ή αν οφείλεται – σχετίζεται το εμβόλιο”.

Η στάνταρ διαδικασία που ακολουθείται σε αυτή την περίπτωση είναι η διακοπή της μελέτης, προκειμένου ένα ειδικό σώμα που την επιτηρεί και το οποίο είναι άσχετο με τους ερευνητές, τον πανεπιστήμιο και την εταιρία να εξετάσει τα στοιχεία και να αποφανθεί εάν πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου ή όχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!