Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Τα μέτρα σε κοινωνία και νοσοκομεία για την CoViD-19
[Iatronet]: Τα μέτρα σε κοινωνία και νοσοκομεία για την CoViD-19

[Iatronet]: Τα μέτρα σε κοινωνία και νοσοκομεία για την CoViD-19

Ποιές περιοχές μπαίνουν στο “βαθύ κόκκινο” και τι αλλάζει με τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν στην κοινωνία και στα νοσοκομεία, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως – από τις 6 αύριο το πρωί έως τις 6 το πρωί της 16ης Μαρτίου, εντάσσονται στο “βαθύ κόκκινο”: η Αττική και οι Περιφερειακές Ενότητες: Αχαϊας, Αρκαδίας, Άρτας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Θεσπρωτίας, Εύβοιας (εκτός Σκύρου), Καλύμνου, Λευκάδας (εκτός Μεγανησίου), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Καρδίτσας, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Σάμου, Βοιωτίας, Ρόδου και Ηρακλείου.

  • Στο SMS “2″, για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS “3″, όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.
  • Για το SMS “6″ που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.
  • Στη μετακίνηση με SMS4″, τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητούν επιπλέον αποδεικτικά, προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!