Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Μελέτη: Νοσηλεία για CoViD-19 ασθενών με διαβήτη
[Iatronet]: Μελέτη: Νοσηλεία για CoViD-19 ασθενών με διαβήτη

[Iatronet]: Μελέτη: Νοσηλεία για CoViD-19 ασθενών με διαβήτη

Συμμετείχαν 2.796 ασθενείς με διαβήτη, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν με CoViD-19 σε 68 κέντρα της Γαλλίας.

Ένας στους δύο νοσηλευτόμενους ασθενείς με CoViD-19 και συνυπάρχοντα σακχαρώδη διαβήτη παίρνουν εξιτήριο, αλλά ένας στους πέντε καταλήγουν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας.

Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από γαλλική πολυκεντρική μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας Diabetologia. Οι συντάκτες της μελέτης είχαν δημοσιεύσει τον περασμένο Μάιο τα πρώτα δεδομένα της, από τα οποία προέκυπτε πως το 10,6% των ασθενών με CoViD-19 και διαβήτη τύπου 2 και το 5,6% των ασθενών με συνυπάρχοντα διαβήτη τύπου 1, κατέληξαν σε διάστημα επτά ημερών από την εισαγωγή τους.

Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Παρασκευή Καζάκου και Ασημίνα Μητράκου συνοψίζουν τα δεδομένα της μελέτης.

Σε αυτή, συμπεριελήφθησαν 2.796 ασθενείς με διαβήτη, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν με CoViD-19 σε 68 κέντρα της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας (από 10 Μαρτίου έως 10 Απριλίου 2020). Τα δύο τρίτα ήταν άνδρες με μέση ηλικία 69,7 έτη και δείκτη μάζας σώματος 28,4 kg/m2. Το 44,2% και 38,6% των συμμετεχόντων είχαν μικροαγγειακές και μακροαγγειακές επιπλοκές, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της μελέτης, έπειτα από 28 μέρες νοσηλείας, το 20,6% των ασθενών κατέληξαν, ενώ 50,2% πήραν εξιτήριο, με διάμεση διάρκεια νοσηλείας 9 ημερών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!