Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Κοζάνη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τα “ξεχασμένα” κρούσματα – Έρευνα της Αρχής Διαφάνειας
[Iatronet]: Κοζάνη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τα “ξεχασμένα” κρούσματα – Έρευνα της Αρχής Διαφάνειας

[Iatronet]: Κοζάνη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τα “ξεχασμένα” κρούσματα – Έρευνα της Αρχής Διαφάνειας

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων προέρχονται από ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο έχει συμβληθεί με το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.

Του ανταποκριτή μας, Βασίλη Ιγνατιάδη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κοζάνη, μετά τη χθεσινή αποκάλυψη για τα “ξεχασμένα” κρούσματα που καταχωρούνταν με καθυστέρηση δύο μηνών από τον ΕΟΔΥ στη λίστα με τις καθημερινές λοιμώξεις στο νομό, με αποτέλεσμα να μη γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών και να συνεχίζεται η διασπορά.

Σύμφωνα με το Kozanimedia.gr, η Εισαγγελία Κοζάνης διέταξε σήμερα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ζητώντας τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, που έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία, τους φορείς του νομού, αλλά και σφοδρές αντιδράσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην Κοζάνη αναμένεται να καταφτάσει και κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνήσει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή τη σοβαρή δυσλειτουργία, η οποία είχε επιπτώσεις τόσο στη δημόσια υγεία, όσο και στην τοπική οικονομία της Περιφερειακής Ενότητας, που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown επί τρεις ολόκληρους μήνες.

Μηνυτήρια αναφορά από τον δήμαρχο Εορδαίας

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς (φωτογραφία πάνω), μετέβη το μεσημέρι στην Εισαγγελία Κοζάνης, προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τη διερεύνηση της υπόθεσης

“Η ενέργεια αυτή έχει να κάνει με την υποχρέωση και τον όρκο τον οποίο δώσαμε ως δήμος και δημοτική αρχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!