Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Κώστας Μπλούχος : H πρωτοχρονιάτικη εφημερία ενός βουλευτή στο νοσοκομείο Δράμας
[Iatronet]: Κώστας Μπλούχος : H πρωτοχρονιάτικη εφημερία ενός βουλευτή στο νοσοκομείο Δράμας

[Iatronet]: Κώστας Μπλούχος : H πρωτοχρονιάτικη εφημερία ενός βουλευτή στο νοσοκομείο Δράμας

Η εφημερία ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στο νοσοκομείο της πόλης, ήταν για τον ίδιο «άλλη μια μέρα στη δουλειά».

Του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη,Βασίλη Ιγνατιάδη

Η εφημερία που κλήθηκε να κάνει ο χειρουργός και βουλευτής Δράμας, Κώστας Μπλούχος, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στο νοσοκομείο της πόλης ήταν για τον ίδιο «άλλη μια μέρα στη δουλειά».

Εκεί έχει περάσει τα περισσότερα από τα 20 χρόνια που ασκεί το λειτούργημα του γιατρού του ΕΣΥ. Η πράσινη χειρουργική φόρμα του είναι περισσότερο οικεία από το βουλευτικό κοστούμι, το οποίο φορά από το καλοκαίρι του 2019, όταν πρωτοκάθισε στα έδρανα του Κοινοβουλίου. Την ξαναφόρεσε πρόσφατα, έπειτα από 1,5 χρόνο, όταν ο ίδιος και άλλοι δύο βουλευτές, ο Χρήστος Κέλλας και ο Γιώργος Λαμπρούλης στη Λάρισα, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, να τους απαλλάξει από τα βουλευτικά τους καθήκοντα ώστε να συνδράμουν εθελοντικά με την ιατρική τους ιδιότητα στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Έχω κάνει εκατοντάδες φορές εφημερία σε γιορτινές μέρες. Δεν κάνει διαφορά το να είμαι εκεί τη συγκεκριμένη μέρα. Απεναντίας, πάντα έβρισκα νόημα σ΄ αυτό, γιατί μέσα στο εορταστικό κλίμα συνήθως ξεχνάμε όσους βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και χρειάζονται βοήθεια», λέει στο iatronet και περιγράφει την εμπειρία: «Ήταν μια ήσυχη εφημερία. Έπειτα από μια εκρηκτική κατάσταση που πέρασε το νοσοκομείο μας στην περίοδο έξαρσης, ευτυχώς η πίεση έχει πλέον καταλαγιάσει».

Θεαματική βελτίωση

Σήμερα η εικόνα του μικρού περιφερειακού νοσοκομείου των 250 κλινών θυμίζει ελάχιστα αυτή που βίωσε το Νοέμβριο, όταν βρέθηκε στο επίκεντρο της πανελλαδικής δημοσιότητας, λόγω των δραματικών καταστάσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!