Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Κορωνοϊός: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του τεστ PCR και της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου
[Iatronet]: Κορωνοϊός: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του τεστ PCR και της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου

[Iatronet]: Κορωνοϊός: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του τεστ PCR και της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου

Αντιπαραβολή των βασικών χαρακτηριστικών των τεστ που χρησιμοποιούνται στη διάγνωση της Covid.

Με την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού να έχει ξεκινήσει και να βρίσκεται σε εξέλιξη, αφήνοντας πίσω απώλειες πολλών εκατομμυρίων ζωών, επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά ότι τουλάχιστον στην παρούσα φάση που δεν έχει βρεθεί ακόμη το πολυπόθητο εμβόλιο, ο έλεγχος είναι θεμελιώδης για την διάσωση της ζωής μας και ο μοναδικός μονάδρομος στη διευκόλυνση της επιστροφής μας στην εργασία, το σχολείο και τη ζωή με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ωστόσο, κατά γενική ομολογία, υπάρχει πολύ μεγάλη σύγχυση γύρω από τα τεστ ελέγχου που κυκλοφορούν, γεγονός στο οποίο έχουν συμβάλει και οι γνώμες μη ειδημόνων, συνομωσιολόγων κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από παράγοντες της αγοράς μια καταγραφή και αντιπαραβολή των βασικών χαρακτηριστικών των τεστ που χρησιμοποιούνται στη διάγνωση της Covid.

Μοριακές εξετάσεις

Η πλειοψηφία των εξετάσεων για COVID-19 που γίνονται ανά τον κόσμο αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιεί τεχνολογία αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR).

Αυτές οι εξετάσεις ανιχνεύουν ασθένειες αναζητώντας ίχνη του γενετικού υλικού του ιού σε ένα δείγμα που συλλέγεται συχνότερα μέσω ενός επιχρίσματος από τη μύτη ή το στόμα. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) θεωρούν τις εξετάσεις PCR ως το «χρυσό πρότυπο» των εξετάσεων COVID-19 αλλά, όπως και όλες οι εξετάσεις, δεν είναι τέλειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!