Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Κορωνοϊός: Εύσημα στην Ελλάδα από διακεκριμένο καθηγητή στη Λιέγη
[Iatronet]: Κορωνοϊός: Εύσημα στην Ελλάδα από διακεκριμένο καθηγητή στη Λιέγη

[Iatronet]: Κορωνοϊός: Εύσημα στην Ελλάδα από διακεκριμένο καθηγητή στη Λιέγη

Στο Βέλγιο με τον ίδιο πληθυσμό έχουμε τετραπλάσιους θανάτους, λέει στο iatronet ο γεννημένος στην Κομοτηνή καθηγητής Καρδιο-αγγειοχειρουργικής Νατζί Σαλικχασάν.

Του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη, Βασίλη Ιγνατιάδη

Τα νοσοκομεία της ηπειρωτικής Θεσσαλίας και οι δομές Υγείας των Σποράδων παρέλαβαν πρόσφατα ένα πολύτιμο δώρο από τη Λιέγη του Βελγίου. Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, αξίας 500.000 ευρώ, αποτελούμενος από συσκευές, χειρουργικά εργαλεία και αναλώσιμα υλικά, διανεμήθηκε στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας (Πανεπιστημιακό και Γενικό), στο “Αχιλλοπούλειο” του Βόλου, στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.

Πίσω από την συγκεκριμένη δωρεά, και άλλες που είχαν προηγηθεί, βρίσκεται ο Νατζί Σακαλιχασάν, διακεκριμένος σε διεθνές επίπεδο καθηγητής Καρδιο-αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημίου της Λιέγης. Με ελληνική καταγωγή, γεννημένος στην Κομοτηνή, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες παγκοσμίως στην έρευνα των συγγενών και επίκτητων παθήσεων της αορτής. Διατηρεί την ελληνική του ιθαγένεια, είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον επόμενο χρόνο σκοπεύει να εγκατασταθεί μόνιμα στη Σκιάθο. Από εκεί θα συνεργαστεί με τους Έλληνες επιστήμονες στην ανάπτυξη πρωτοκόλλων ανίχνευσης ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής στην ηπειρωτική Θεσσαλία και στα νησιά των Σποράδων.

Ο καθηγητής μιλά στο iatronet για την δωρεά, την εθελοντική του προσφορά στην ανάπτυξη της χειρουργικής σε αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής και της Ασίας, τις σχέσεις του με την Ελλάδα και τα μελλοντικά του σχέδια. Παράλληλα, απονέμει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία στην πρώτη φάση της πανδημίας COVID-19 έλαβε έγκαιρα μέτρα για την ανάσχεσή της όπως λέει, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει το ένα τέταρτο των θυμάτων του Βελγίου, μιας χώρας με παρόμοιο πληθυσμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!