Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Κοροναϊός: Προβληματισμός παιδιάτρων για συνέχιση του τακτικού εμβολιασμού
[Iatronet]: Κοροναϊός: Προβληματισμός παιδιάτρων για συνέχιση του τακτικού εμβολιασμού

[Iatronet]: Κοροναϊός: Προβληματισμός παιδιάτρων για συνέχιση του τακτικού εμβολιασμού

Η διοικούσα επιτροπή της Ομοσπονδίας προτείνει τη συνέχιση των εμβολιασμών με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των παιδιάτρων για το εάν πρέπει να συνεχιστεί ή όχι – λόγω κινδύνου μετάδοσης του κοροναϊού – ο εμβολιασμός των παιδιών.

Το θέμα θέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελεύθερων Επαγγελματιών Παιδιάτρων, με επιστολή τους προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η διοικούσα επιτροπή της Ομοσπονδίας προτείνει τη συνέχιση των εμβολιασμών με όλα τα μέτρα ασφαλείας και επισημαίνει τα εξής:

“Την περίοδο αυτή και με την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα στην χώρα μας, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην Παιδιατρική κοινότητα, πέραν αυτών που η ίδια η επιδημία δημιούργησε, που προκαλούν δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν διάφορες ανακοινώσεις από Συλλογικούς φορείς, που έχουν δημιουργήσει προβληματισμό μεταξύ των συναδέλφων παιδιάτρων για το αν θα πρέπει να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε κανονικά το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, ή αν θα έπρεπε να το αναβάλουμε για κάποιο διάστημα, κλείνοντας ακόμα και τα ιατρεία μας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων έχει ήδη αποστείλει στα μέλη της από τις αρχές της εβδομάδας, σχετική οδηγία με την θέση της, που είναι η συνέχιση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, όσον αφορά τον βασικό εμβολιασμό, πάντοτε με την λήψη κατάλληλων μέτρων προφύλαξης.

Θα παρακαλούσαμε για την δική σας θέση και οδηγία, ως ο επίσημος φορέας του Κράτους για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα εμβολιασμών και προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση του προγράμματος”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!