Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Κομισιόν – καταπολέμηση ναρκωτικών: Aπαγόρευση της ισοτονιταζένης
[Iatronet]: Κομισιόν – καταπολέμηση ναρκωτικών: Aπαγόρευση της ισοτονιταζένης

[Iatronet]: Κομισιόν – καταπολέμηση ναρκωτικών: Aπαγόρευση της ισοτονιταζένης

Στην ΕΕ έχουν αναφερθεί 2 θάνατοι που συνδέονται με την επιβλαβή ψυχότροπη ουσία ισοτονιταζένη, ενώ στις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν αναφερθεί 21 θάνατοι.

Η Κομισιόν κίνησε τη διαδικασία για την απαγόρευση της ισοτονιταζένης, μιας νέας ψυχοτρόπου ουσίας, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για συνθετικό οπιοειδές που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και τον θάνατο.

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος Αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, δήλωσε τα εξής: “Τα παράνομα ναρκωτικά έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή, τα μέσα βιοπορισμού και τη δημόσια υγεία. Με τη σημερινή απαγόρευση, ενεργούμε γρήγορα για την προστασία των Ευρωπαίων από βλάβες που συνδέονται με τα ναρκωτικά”.

Η κ. Ίλβα Γιούανσον, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, δήλωσε: “Κατόπιν της παρουσίασης του νέου θεματολογίου και του σχεδίου δράσης της ΕΕ για τα ναρκωτικά, σήμερα λαμβάνουμε μέτρα για την απαγόρευση μιας νέας επικίνδυνης ουσίας. Θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε και να παρακολουθούμε στενά την εμφάνιση νέων επιβλαβών ουσιών”.

Για την ισοτονιταζένη

Η ισοτονιταζένη είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2019 και έχει εντοπιστεί σε 5 κράτη μέλη. Στην ΕΕ έχουν αναφερθεί 2 θάνατοι που συνδέονται με την ισοτονιταζένη, ενώ στις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν αναφερθεί 21 θάνατοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!