Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Ο κνησμός επηρεάζει την ψυχική υγεία
[Iatronet]: Ο κνησμός επηρεάζει την ψυχική υγεία

[Iatronet]: Ο κνησμός επηρεάζει την ψυχική υγεία

Δερματολογικοί ασθενείς με κνησμό ως ένα από τα συμπτώματά τους είναι πιο πιθανό να εμφανίζουν και κλινική κατάθλιψη, αυτοκτονικό ιδεασμό και χρόνιο στρες.

Ο επίμονος κνησμός θα μπορούσε να φέρει μεγάλο εκνευρισμό σε κάποιον αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα, το σύμπτωμα που ενδεχομένως μοιάζει μικρή ενόχληση μπορεί να βλάψει σημαντικά την ψυχική υγεία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Investigative Dermatology, και ανακάλυψε ότι δερματολογικοί ασθενείς με κνησμό ως ένα από τα συμπτώματά τους είναι πιο πιθανό να εμφανίζουν και κλινική κατάθλιψη, αυτοκτονικό ιδεασμό και χρόνιο στρες.

Η έρευνα εξέτασε στοιχεία 3.530 ανθρώπων με δερματικές νόσους, όπως ψωρίαση και έκζεμα σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, και συνέκρινε τα αποτελέσματα με αυτά περισσότερων των 1.000 συμμετεχόντων.

Η Florence J. Dalgard, του Lund University της Σουηδίας, ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη έρευνες που δίνουν ενδείξεις για σχέση μεταξύ κνησμού και προβλημάτων ψυχικής υγείας γενικά και σε συγκεκριμένες δερματικές διαταραχές, αλλά υπάρχει έλλειψη διατομεακής έρευνας για τις χρόνιες δερματικές νόσους.

Ο κνησμός μπορεί να συνοδεύει τις ακόλουθες δερματικές παθήσεις μεταξύ άλλων

  • Ψωρίαση (70% εμφάνιση κνησμού ανα έρευνα)
  • Έκζεμα (78% γενικά στο έκζεμα και 82% στο έκζεμα που εντοπίζεται στα χέρια
  • Κνήφη (90%)
  • Ατοπική δερματίτιδα (86%)
  • Κνίδωση (76%)

Σε σύγκριση με την εμφάνιση προβλημάτων ψυχικής υγείας σε όσους είχαν κνησμό έναντι όσων δεν είχαν, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 14% των ασθενών με κνησμό είχε κατάθλιψη έναντι 3% των υγιών της ομάδας ελέγχου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!