Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Καταγγελία: Ύποπτες δοσοληψίες για εξεύρεση αίματος
[Iatronet]: Καταγγελία: Ύποπτες δοσοληψίες για εξεύρεση αίματος

[Iatronet]: Καταγγελία: Ύποπτες δοσοληψίες για εξεύρεση αίματος

Η ακολουθούμενη τακτική, θυμίζει σε γηραιότερους ασθενείς τακτικές αμειβόμενης αιμοδοσίας της μεταπολεμικής εποχής.

Σοβαρή καταγγελία για ύποπτες δοσοληψίες πολυμεταγγιζόμενων, προκειμένου να εξασφαλίσουν αίμα, κάνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ).

Ο Σύλλογος εκπέμπει σήμα κινδύνου για τις δραματικές ελλείψεις αίματος που παρατηρούνται από τα μέσα Ιουλίου έως σήμερα ιδιαίτερα στα νοσοκομεία του νομού Αττικής.

Κάνει λόγο για αναζήτηση αγνώστων αιμοδοτών από τους ασθενείς, τονίζοντας πως ηλικιωμένοι πάσχοντες έχουν πληρώσει προκειμένου να εξασφαλίσουν αίμα.

Οι πολυμεταγγιζόμενοι καταγγέλλουν την ανεπάρκεια της διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του υπουργείου Υγείας στην εξεύρεση λύσεων: “Παρουσιάζουν την έλλειψη αίματος στα ΜΜΕ ως ένα πρόσκαιρο φαινόμενο που λαμβάνει χώρα μόνο τη θερινή περίοδο κάνοντας λόγο για ‘αυξημένες ανάγκες αίματος’, και αποκρύπτοντας σκόπιμα την πραγματικότητα της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία έχουμε περιέλθει”, αναφέρουν.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τονίζουν ότι η Μεσογειακή Αναιμία ή Θαλασσαιμία και η Δρεπανοκυτταρική Νόσος (Δρεπανοκυτταρική Αναιμία και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία) είναι βαρύτατης μορφής γενετικά δυσίατα νοσήματα, με πολυοργανικές επιπλοκές.

Γίνονται – σημειώνουν – αναβολές των μεταγγίσεων “επ’ αόριστον” ή στην καλύτερη περίπτωση πραγματοποιούνται υπομεταγγίσεις, που κρατούν όμηρους τους πάσχοντες στα νοσοκομεία, καθώς αναγκάζονται να προσέρχονται ανά εβδομάδα ή και συχνότερα στις Μονάδες ακόμα και αν μένουν σε επαρχία. Παρατηρούνται, έτσι, φαινόμενα συνωστισμού και συγχρωτισμού, παρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας >1,5 μέτρο με τον κίνδυνο της διασποράς του covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!