Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Καπραβέλος: Έρχεται τρίτο κύμα, με πολλά θύματα
[Iatronet]: Καπραβέλος: Έρχεται τρίτο κύμα, με πολλά θύματα

[Iatronet]: Καπραβέλος: Έρχεται τρίτο κύμα, με πολλά θύματα

“Δεν φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά. Είμαι σίγουρος”, υπογράμμισε ο διευθυντής ΜΕΘ του “Παπανικολάου”.

Την εκτίμηση ότι έρχεται τρίτο κύμα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα, εξέφρασε στον Σκάι ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου” Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καπραβέλος.

“Δεν φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά. Είμαι σίγουρος. Χειρότερα πολύ χειρότερα. Με αυτά τα μυαλά δε θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας αλλά της χώρας. Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε πως η διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου, είναι ότι το ΕΣΥ είναι πολύ πιο πιεσμένο, χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ:

“Έχω χάσει τα λόγια μου. Πραγματικά, δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την Πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία, η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας”, τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Αποκάλυψε ότι η Εισαγγελία της πόλης τον κάλεσε για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την τότε κατάσταση:

“Σε μία από τις μαύρες μέρες του Νοεμβρίου, είχα κάνει την επισήμανση ότι χάνονται και θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί. Μετά από εβδομάδα, με είχε καλέσει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τρία ερωτήματα. Πρώτο, τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει; Δεύτερο, πότε έπρεπε να έχει γίνει και τρίτο, ποιοι ευθύνονται; Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσω ότι ό,τι έγινε τον Οκτώβριο έγινε γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα, την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε”, δήλωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!