Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Ηλίας Μόσιαλος: Πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown στην Ελλάδα
[Iatronet]: Ηλίας Μόσιαλος: Πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown στην Ελλάδα

[Iatronet]: Ηλίας Μόσιαλος: Πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown στην Ελλάδα

“Οι συμπεριφορές των δημόσιων προσώπων πρέπει να είναι αντίστοιχες με αυτές που η Πολιτεία ζητεί να έχουν οι πολίτες”, ανέφερε ο καθηγητής για τη μάχη κατά του κορωνοίού.

Να αποφευχθεί οπωσδήποτε ένα νέο lockdown για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ζητεί ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του London School of Economics (LSE) Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας την Πέμπτη σε μοριοδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οργανώνει η επιστημονική επιτροπή του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, ο καθηγητής αναφέρθηκε στον τρόπο που διαχειρίστηκε η ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινότητα την πρώτη φάση της πανδημίας.

Έκανε λόγο για “έλλειμμα παγκόσμιας διακυβέρνησης και συντονισμού μεταξύ των κρατών και των εθνικών συστημάτων Υγείας”.

Τόνισε με έμφαση ότι ένα δεύτερο lockdown στη χώρα μας θα πρέπει να αποφευχθεί, εκτιμώντας ότι τα πρώτα διαθέσιμα εμβόλια θα προσφέρουν ανοσία στο 50% έως 60% όσων εμβολιαστούν.

Σε σημερινή του ανάρτηση στο facebook, ο κ. Μόσιαλος υπογραμμίζει πως η Ελλάδα είχε ένα από τα συντομότερα lockdown, επειδή το έκανε νωρίς:

“Τώρα χρειάζεται να είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες της Πολιτείας με τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες. Αλλά, χρειάζεται και διεπιστημονική προσέγγιση στο πρόβλημα”, σημειώνει ο κ. Μόσιαλος.

Ο καθηγητής επισημαίνει ότι οι συμπεριφορές των δημόσιων προσώπων πρέπει να είναι αντίστοιχες με αυτές που η Πολιτεία ζητεί να έχουν οι πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!