Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Γερμανία – κορωνοϊός: Νέα μέτρα προ των πυλών
[Iatronet]: Γερμανία – κορωνοϊός: Νέα μέτρα προ των πυλών

[Iatronet]: Γερμανία – κορωνοϊός: Νέα μέτρα προ των πυλών

Στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να τεθούν σε ισχύ. Αφορούν την καραντίνα, τα τεστ και τους ταξιδιώτες.

Οι Γερμανοί πολίτες θα πρέπει να αναμένουν με βεβαιότητα από την ερχόμενη εβδομάδα τον ακριβή σχεδιασμό των νέων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

“Η επόμενη εβδομάδα θα φέρει σημαντικές αλλαγές και αποφάσεις”, δήλωσε συγκεκριμένα χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, στο Βερολίνο μετά το πέρας της συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου για τον κορωνοϊό.

Ο στόχος είναι η 15η Οκτωβρίου, όταν και πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα. Πάντως ακόμη δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις.

Νέο μοντέλο καραντίνας

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων αλλά και του επερχόμενου χειμώνα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε ήδη συμφωνήσει κατ ‘αρχήν σε ορισμένα μέτρα, τα οποία θα πρέπει τώρα να εφαρμοστούν. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ένα νέο μοντέλο καραντίνας, μια νέα στρατηγική πραγματοποίησης τεστ για κορωνοιό και νέους κανόνες εισόδου που αφορούν τους ταξιδιώτες από περιοχές υψηλού κινδύνου.

Ο προγραμματισμένος νέος κανονισμός καραντίνας προβλέπει ότι οι ταξιδιώτες από περιοχές υψηλού κινδύνου μπορούν να μειώσουν την υποχρεωτική καραντίνα τους από 10 σε 5 ημέρες, εάν παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα από το τεστ, είπε ο Seibert.

Επιπλέον, μια “ψηφιακή ταξιδιωτική καταχώρηση” που θα είναι διαθέσιμη από την 1η Νοεμβρίου – θα προορίζεται για την ψηφιακή προώθηση των δεδομένων αυτών που εισέρχονται στη χώρα απευθείας στις υγειονομικές αρχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!