Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Γερμανία: ελαφρά μείωση κρουσμάτων συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα
[Iatronet]: Γερμανία: ελαφρά μείωση κρουσμάτων συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα

[Iatronet]: Γερμανία: ελαφρά μείωση κρουσμάτων συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα

Το μίνι – lockdown στην χώρα επιτρέπει μερική αισιοδοξία.

Στη Γερμανία, οι υγειονομικές Αρχές κατέγραψαν 15.332 νέες μολύνσεις κορωνοιού στο Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) εντός 24 ωρών. Σε σύγκριση με την περασμένη Τρίτη, τα κρούσματα μειώθηκαν ελαφρά: Πράγματι, στις 3 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν 15.352 νέες λοιμώξεις, μόλις 20 από σήμερα περισσότερες. Το προηγούμενο υψηλό ποσοστό καταγράφηκε το Σάββατο με 23.399 καταγεγραμμένες περιπτώσεις.

Με τη μικρή μείωση των 20 κρουσμάτων, ο αριθμός της Τρίτης ήταν χαμηλότερος από την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι τιμές ήταν πολύ υψηλότερες από εκείνες της προηγούμενης εβδομάδας.

Η ελπίδα ότι ο αριθμός των νέων επιμολύνσεων θα μπορούσε σύντομα να σταματήσει, μπορεί να προέλθει από δύο άλλες τιμές: τον αριθμό αναπαραγωγής (τιμή R) και τη λεγόμενη επίπτωση των 7 ημερών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του RKI, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων που καταγράφηκαν ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες ήταν 139,1 σήμερα και επομένως ελαφρώς υψηλότερος από την τιμή της προηγούμενης ημέρας (139). Ένα υψηλό ποσοστό 7 ημερών δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιμολύνθηκαν από τον ιό.

Σύμφωνα με την έκθεση του RKI από χθες το βράδυ, το επτά ημερών R ήταν 0,98 (προηγούμενη ημέρα: 1,01). Αυτό σημαίνει ότι 100 μολυσμένα άτομα θεωρητικά μόλυναν περίπου 98 άλλα. Η τιμή αντιπροσωπεύει την εμφάνιση της λοίμωξης πριν από 8 έως 16 ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!