Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Γερμανία: αναμένεται lockdown μέχρι 14 Μαρτίου
[Iatronet]: Γερμανία: αναμένεται lockdown μέχρι 14 Μαρτίου

[Iatronet]: Γερμανία: αναμένεται lockdown μέχρι 14 Μαρτίου

Τι αναφέρει σχέδιο απόφασης που εστάλη το πρωί από την καγκελαρία προς τα ομόσπονδα κρατίδια. Σήμερα το μεσημέρι η σύσκεψη κορυφής.

H γερμανική καγκελαρία θέλει να παρατείνει το lockdown μέχρι τις 14 Μαρτίου. Αυτό αποκαλύπτει σχέδιο απόφασης, λίγο πριν την σημερινή διάσκεψη κορυφής μεταξύ της Ομοσπονδίας και των τοπικών κυβερνήσεων.

Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις λοιπόν συζητούν σήμερα το μεσημέρι τους περιορισμούς που θα ισχύσουν για τις επόμενες εβδομάδες αναφορικά με την πανδημία. Η καγκελάριος Μέρκελ έχει ζητήσει και στο παρελθόν παράταση του lockdown.

Το σχέδιο απόφασης που στάλθηκε σήμερα το πρωί προς τα κρατίδια κάνει λόγο για παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Μαρτίου, το άνοιγμα των κομμωτηρίων προβλέπεται αρχές Μαρτίου όπως και ελεύθερη επιλογή των ομόσπονδων κρατιδίων για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων και των παιδικών σταθμών: “Τα παιδιά και οι έφηβοι, όπως και οι γονείς τους, επηρεάζονται ιδιαίτερα από τους περιορισμούς”, αναφέρει το προσχέδιο. “Για να διασφαλίσουμε την εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών και των νέων μας, το άνοιγμα στον τομέα της φροντίδας και της εκπαίδευσης αποτελούν προτεραιότητα. Συνεπώς, ο τομέας αυτός θα πρέπει να ανοίξει εκ νέου βήμα – βήμα.”

Το σχέδιο απόφασης στάλθηκε στα ομόσπονδα κρατίδια από την καγκελαρία σήμερα το πρωί. Ως εκ τούτου αναμένεται ότι το σκληρό lockdown θα παραταθεί κατά ένα ολόκληρο μήνα.

Αμφιλεγόμενο παραμένει πάντως το ζήτημα που αφορά τις περαιτέρω χαλαρώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!