Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Εξιτήριο σε 5 ασθενείς με κορωνοϊό έπειτα από κλινική δοκιμή στο Hadassah
[Iatronet]: Εξιτήριο σε 5 ασθενείς με κορωνοϊό έπειτα από κλινική δοκιμή στο Hadassah

[Iatronet]: Εξιτήριο σε 5 ασθενείς με κορωνοϊό έπειτα από κλινική δοκιμή στο Hadassah

Οι ασθενείς ήταν σε σοβαρή κατάσταση προτού υποβληθούν στη νέα θεραπεία Allocetra.

Εξιτήριο πήραν πέντε ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν εντελώς υγιείς και αρνητικοί στη νόσο, αφού έλαβαν μέρος στην πρώτη κλινική δοκιμή μιας νέας θεραπείας κατά της COVID-19, την οποία ανέπτυξε το Νοσοκομείο.

Το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής ονομάζεται Allocetra, και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Enlivex, βάσει έρευνας που διεξήγαγε ο καθηγητής Dror Mevorach, επικεφαλής των τμημάτων Εσωτερικής Ιατρικής και Κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Hadassah. Το φάρμακο είχε ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς σε 10 σηψαιμικούς ασθενείς.

«Η νέα θεραπεία με Allocetra είναι κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων όπου υπάρχει υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία οδηγεί σε αυξημένη παραγωγή πρωτεϊνών από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, γνωστές ως κυτταροκίνες, προκαλώντας καταιγίδα κυτταροκινών», ανέφερε ο κ. Mevorach. «Το Allocetra παίρνει κύτταρα από έναν υγιή δότη και τροποποιώντας τα, τα μεταφέρει στο σώμα του ασθενή, ώστε να περιοριστεί η φλεγμονή ή η καταιγίδα κυτταροκινών, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τους ασθενείς».

Η κλινική δοκιμή πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Vernon Van Heerden, διευθυντή της Γενικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Hadassah, με την άδεια του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ. «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που οι ασθενείς που βρίσκονταν σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση, ανάρρωσαν πλήρως μετά τη θεραπεία με Allocentra», ανέφερε σε σχετικό δελτίο Τύπου η Enlivex, η εταιρεία που κατασκεύασε το εν λόγω φάρμακο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!