Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Ευρωβαρόμετρο: διχασμένοι οι Ευρωπαίοι για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού
[Iatronet]: Ευρωβαρόμετρο: διχασμένοι οι Ευρωπαίοι για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

[Iatronet]: Ευρωβαρόμετρο: διχασμένοι οι Ευρωπαίοι για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Περισσότεροι πάντως από έξι στους δέκα εμπιστεύονται την ΕΕ να λάβει τις σωστές αποφάσεις στο μέλλον.

Οι Ευρωπαίοι παρουσιάζονται διχασμένοι όσον αφορά τα μέτρα που έλαβαν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (45 % “ικανοποιημένοι” έναντι 44 % “μη ικανοποιημένων”)

Τα υψηλότερα θετικά ποσοστά καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (71 %)· την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία (60 % σε όλες τις περιπτώσεις). Σε επτά χώρες, η πλειονότητα αυτών που απάντησαν είναι “μη ικανοποιημένη”, ιδίως στο Λουξεμβούργο (63 %), την Ιταλία (58 %), την Ελλάδα και την Τσεχία (55 % και στις δύο) και την Ισπανία (52 %). Στην Αυστρία, οι ικανοποιημένοι και οι μη ικανοποιημένοι σημείωσαν το ίδιο ποσοστό (47 % και στις δύο περιπτώσεις).

Ωστόσο, περισσότεροι από έξι στους δέκα Ευρωπαίους εμπιστεύονται την ΕΕ να λάβει τις σωστές αποφάσεις στο μέλλον (62 %). Οι συχνότερα αναφερόμενες προτεραιότητες για τον τρόπο αντίδρασης της ΕΕ στην πανδημία του κορωνοϊού είναι οι εξής: χάραξη στρατηγικής για την αντιμετώπιση παρόμοιας κρίσης στο μέλλον και ανάπτυξη χρηματοδοτικών μέσων για την εξεύρεση θεραπείας ή εμβολίου (37 % για κάθε ένα από αυτά). Το 30 % πιστεύει ότι θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα η ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για την υγεία.

Οι προσωπικές εμπειρίες των Ευρωπαίων από τα μέτρα εγκλεισμού ήταν πολύ διαφορετικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!