Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Επιζώντες της covid-19 έχουν αυξημένο κίνδυνο για ψυχικές νόσους
[Iatronet]: Επιζώντες της covid-19 έχουν αυξημένο κίνδυνο για ψυχικές νόσους

[Iatronet]: Επιζώντες της covid-19 έχουν αυξημένο κίνδυνο για ψυχικές νόσους

Σε έρευνα, σχεδόν το 20% των ανθρώπων έλαβε διάγνωση ψυχικής νόσου εντός 90 ημερών από τη λοίμωξη με COVID-19.

Ερευνητές του University of Oxford, αναφέρουν τις πρώτες μεγάλης κλίμακας ενδείξεις ότι επιζώντες από την COVID-19.έχουν αυξημένο κίνδυνο ψυχικών νόσων.

H έρευνα δημοσιεύτηκε στο The Lancet Psychiatry, και χρησιμοποίησε ηλεκτρονικά αρχεία 69 εκατομμυρίων ανθρώπων στις ΗΠΑ περιλαμβανομένων 62.000 περιστατικών COVID-19.

Τους 3 μήνες μετά το θετικό τεστ για COVID-19, 1 στους 5 επιζώντες φάνηκε να έχει λάβει διάγνωση άγχους. κατάθλιψης ή αϋπνίας για πρώτη φορά. Ήταν δυο φορές πιο πιθανό σε σχέση με άλλες ομάδες ασθενών την ίδια περίοδο.

Διάγνωση άνοιας μπορεί επίσης ενδεχομένως να είναι πρόβλημα ψυχικής υγείας. Η COVID-19 επίσης συνδέθηκε με περισσότερες νέες ψυχιατρικές διαγνώσεις σε ανθρώπους με ιστορικό ψυχικών προβλημάτων.

Γενικά. σχεδόν το 20% των ανθρώπων έλαβε διάγνωση ψυχικής νόσου εντός 90 ημερών από τη λοίμωξη με COVID-19.

Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με προϋπάρχουσα ψυχιατρική διάγνωση είχαν 65% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με COVID-19 σε σχέση με όσους δεν είχαν τη διάγνωση, ακόμα και όταν ελήφθησαν υπόψη οι γνωστοί παράγοντες κινδύνου για τη νόσο.

Ο Dr Max Taquet, δήλωσε ότι το εύρημα ήταν απρόσμενο και χρειάζεται έρευνα. Στο μεταξύ η ύπαρξη ψυχικής νόσου θα πρέπει να προστεθεί στη λίστα παραγόντων κινδύνου για την COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!