Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Ένωση Ασθενών Ελλάδος: Διασφάλιση επαρκούς εμβολιαστικής κάλυψης στους υγειονομικούς
[Iatronet]: Ένωση Ασθενών Ελλάδος: Διασφάλιση επαρκούς εμβολιαστικής κάλυψης στους υγειονομικούς

[Iatronet]: Ένωση Ασθενών Ελλάδος: Διασφάλιση επαρκούς εμβολιαστικής κάλυψης στους υγειονομικούς

Οι αρχές οφείλουν να λάβουν δραστικότερα μέτρα και να εξετάσουν την επιλογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ως προϋπόθεση για την εργασία των υγειονομικών.

Η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών της χώρας καλεί το Υπουργείο Υγείας να προβεί σε δημοσιοποίηση του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα και υγειονομική μονάδα στην επικράτεια.

Το πρόσφατο περιστατικό ενδονοσοκομειακής διασποράς κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που παρέμενε ανεμβολίαστο, στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας, προκαλεί έντονη ανησυχία στους πολίτες και καταδεικνύει την ανάγκη συστηματικής εποπτείας της εμβολιαστικής κάλυψης στους υγειονομικούς.

Ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή καμπή της πανδημίας και ενόψει μίας ενδεχόμενης νέας έξαρσης, είναι αυτονόητο ότι το σύστημα υγείας και όσοι το υπηρετούν, οφείλουν να είναι θωρακισμένοι έναντι του κορωνοϊού, τόσο για την προστασία της υγείας τους, όσο ασφαλώς και για την προστασία των πολιτών που νοσηλεύονται ή επισκέπτονται τα νοσοκομεία.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας υπεραμύνεται πλήρως της αρχής ότι κάθε προληπτική, διαγνωστική ή θεραπευτική πράξη οφείλει να συνιστά ελεύθερη επιλογή του προσώπου όπως προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας (ν3418/2005).

Ειδικά για την περίπτωση των υγειονομικών, η Πολιτεία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην υπεύθυνη ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε συνεργασία με τις επιστημονικές εταιρείες και τους ιατρικούς συλλόγους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!