Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Ένας ασθενής πάνω στον άλλον στην Ψυχιατρική του Θριάσιου
[Iatronet]: Ένας ασθενής πάνω στον άλλον στην Ψυχιατρική του Θριάσιου

[Iatronet]: Ένας ασθενής πάνω στον άλλον στην Ψυχιατρική του Θριάσιου

Την επόμενη μέρα της εφημερίας ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών ήταν 30, σε μία κλινική δυναμικότητας 19 κλινών…

Μακριά από κάθε λογική τήρησης μέτρων για τον κορωνοϊό, βρίσκονται οι ψυχιατρικές κλινικές των νοσοκομείων.

Ο ένας ασθενής νοσηλεύεται δίπλα στον άλλον, με τα ράντζα να κατακλύζουν τους διαδρόμους. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι φωτογραφίες από το Θριάσιο νοσοκομείο, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Οι γιατροί σημειώνουν πως, με εξαίρεση την αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και την απαγόρευση του επισκεπτηρίου, η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για τις ψυχιατρικές κλινικές, στις οποίες σταθερά νοσηλεύεται πολύ μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από τον προβλεπόμενο.

Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα ράντζα που πλημμυρίζουν τους διαδρόμους των κλινικών μετά από κάθε γενική εφημερία.

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει πως δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο για την ανάπτυξη και τη στελέχωση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας Ψυχικής Υγείας (Κέντρα Ημέρας, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κινητές μονάδες, Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείων), ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παρακολούθηση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές.

Δεν έχει, επίσης, ληφθεί κανένα μέτρο για την ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (ξενώνες, οικοτροφεία, προστατευόμενα διαμερίσματα), ώστε να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λιμνάζουν στα τμήματα οξέων περιστατικών.

“Έξι μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας, η κυβέρνηση και το υπουργείο ‘αντιλήφθηκαν’ επιτέλους την αναγκαιότητα να γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς πριν την εισαγωγή τους στις ψυχιατρικές κλινικές, αυτό δηλαδή που από την πρώτη στιγμή ζητούσε η Ομοσπονδία και συστήνανε οι νοσοκομειακές επιτροπές λοιμώξεων”, σημειώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, για να συμπληρώσουν:

“Έξι μήνες μετά, η κυβέρνηση και το υπουργείο αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα για την ύπαρξη ειδικών θαλάμων στους οποίους θα νοσηλεύονται τα νεοεισερχόμενα περιστατικά μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ. Μόνο που καμία σχετική ενέργεια από την κυβέρνηση και το υπουργείο δεν έχει γίνει για την εξεύρεση χώρων και τη διαμόρφωση αυτών των θαλάμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!