Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης δεν συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο νόσησης από COVID-19
[Iatronet]: Οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης δεν συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο νόσησης από COVID-19

[Iatronet]: Οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης δεν συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο νόσησης από COVID-19

Η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης μπορεί να είναι απρόβλεπτη και είναι σύνηθες ακόμη και υγιή άτομα να νοσηλεύονται λόγω κρίσιμης αναπνευστικής λοίμωξης.

Η έρευνα, η οποία περιλαμβάνεται στο περιοδικό Journal of Clinical and Translational Science, αποκαλύπτει ότι το εμβόλιο της γρίπης είναι ο μοναδικός και πιο σημαντικός τρόπος για την προστασία της υγείας των ανθρώπων αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Στατιστικά στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου της γρίπης στις Ηνωμένες Πολιτείες την περίοδο 2019-2020, υπήρχαν 39–56 εκατομμύρια περιπτώσεις της νόσου. Υπήρξαν επίσης 18-26 εκατομμύρια ιατρικές επισκέψεις για γρίπη και από αυτές 740.000 χρειάστηκαν νοσηλεία. Επιπλέον, η γρίπη μπορεί να έχει προκαλέσει έως και 62.000 θανάτους ανθρώπων στις ΗΠΑ.

Μελέτες που ερευνούν την πανδημία της γρίπης του 1918 δείχνουν ότι ένα δεύτερο κύμα COVID-19 είναι πιθανό να συμβεί το φθινόπωρο και το χειμώνα . Αυτό θα επικαλύπτονταν με την πιο ενεργή φάση της εποχικής γρίπης.

Ωστόσο, τα προληπτικά μέτρα, όπως η φυσική απόσταση, έχουν μειώσει την εξάπλωση της γρίπης. Το CDC ανέφερε ότι μειώθηκαν κατά 20% σε 2,3% κατά τη διάρκεια της πανδημίας και παρέμειναν σε «ιστορικά χαμηλά επίπεδα».

Καθώς η εποχή της γρίπης συμπίπτει με την πανδημία COVID-19 αυτό το φθινόπωρο, η λήψη εμβολίου γρίπης είναι πιο σημαντική από ποτέ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!