Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: ECDC: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι κατά της CoViD-19
[Iatronet]: ECDC: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι κατά της CoViD-19

[Iatronet]: ECDC: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι κατά της CoViD-19

Οι υπεύθυνοι του Οργανισμού σημειώνουν πως πρέπει να διαμορφωθεί ένα μαθηματικό μοντέλο, προκειμένου να καθοριστεί πλάνο εμβολιασμού.

Στον καθορισμό των προτεραιοτήτων για εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι του SARS-CoV-2 στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, προχώρησαν οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Η πανδημία COVID-19, που προκαλείται από τον νέο κορωνοιό SARS-CoV-2, δημιουργεί πολλούς προβληματισμούς για την ανάπτυξη των εθνικών και διεθνών εμβολιαστικών στρατηγικών.

Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Παναγιώτης Μαλανδράκης, Ιωάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ) αποδελτιώνουν τα σημαντικότερα στοιχεία της σχετικής έκθεσης του ECDC.

Τα μοτίβα της έκθεσης στον νέο κορωνοϊό, όπως και η επίπτωση και η γεωγραφική κατανομή του ιού ανά τον κόσμο, θα επηρεάσει την διαθεσιμότητα του εμβολίου. Πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις για την εφαρμογή του εμβολιασμού μπορούν να εφαρμοστούν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του εμβολίου και τα στάδια της πανδημίας, όπως ενδεικτικά:

  • Επιλεγμένες ομάδες ασθενών, ασθενείς με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής λοίμωξης COVID-19, ευπαθείς ομάδες, εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας.
  • Εμβολιασμός ατόμων από μία ηλικία και άνω.
  • Ομάδες με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης όπως συγκεκριμένοι επαγγελματίες και νεότερος πληθυσμός.
  • Άτομα που διαμένουν σε περιοχές με αυξημένη επίπτωση COVID-19, και σε περιπτώσεις συρροών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παθογένεια της νόσου COVID-19 δεν είναι πλήρως κατανοητή και θεωρείται ότι η παροξυσμική ανοσολογική απάντηση του οργανισμού στον ιό SARS-CoV-2 οδηγεί σε σοβαρότερες μορφές της λοίμωξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!