Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: ECDC: Η επιδημιολογική εικόνα της CoViD-19 ανά χώρα
[Iatronet]: ECDC: Η επιδημιολογική εικόνα της CoViD-19 ανά χώρα

[Iatronet]: ECDC: Η επιδημιολογική εικόνα της CoViD-19 ανά χώρα

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις έξι χώρες με “σταθερή” επιδημιολογική κατάσταση.

Σε κατηγοριοποίηση των χωρών, ως προς την κατάσταση με τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, προχώρησαν, με έκθεσή τους , οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC).

Αξιολογώντας τον κίνδυνο μεταξύ των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, επισημαίνουν ότι σοβαρή ανησυχία υπάρχει για:

Την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, η Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι 24 αυτές χώρες έχουν χαρακτηριστεί ως “σοβαρής ανησυχίας”, λόγω του ότι έχουν υψηλά ή αυξανόμενα ποσοστά νέων λοιμώξεων και θετικά τεστ για κορωνοϊό σε ποσοστά άνω του 3%, ενώ απειλούνται περισσότεροι οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Η Γερμανία συμπεριλαμβάνεται, επίσης, στις παραπάνω χώρες, καθώς εμφανίζει αυξανόμενα ποσοστά κρουσμάτων και μεταξύ των ηλικιωμένων.

Οι συντάκτες της σχετικής έκθεσης επισημαίνουν πως υπήρξε μια γενική αύξηση των τεστ για κορωνοϊό σε όλες τις χώρες, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό επιπλέον ασυμπτωματικών φορέων του ιού ή άτομα με ήπια μορφή της νόσου.

Αυτό, ωστόσο, δεν εξηγεί πλήρως την επιδημιολογική εικόνα σε αυτές τις χώρες, καθώς παρατηρείται, ταυτόχρονα, αύξηση στις εισαγωγές σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!